avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj tehnic

Avand in vedere ca in anul 2009 unii angajatii au beneficiat de acest ajutor , somaj tehnic, dupa care au fost reprimiti la locul de munca ,si-au continuat activitatea timp de o luna.
Intrebare
Acesti angajati mai pot beneficia de somajul tehnic conform noi legislatii de reintroducere cu data de 1 februarie, unii dintre ei au avut doar 2 luni de somaj tehnic
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:13, 9 Februarie 2010
Da, pot beneficia din nou de intreruperea temporara a activitatii ... legea nu interzice acest lucru.
1. Daca angajatorul isi permite sa plateasca 75% din salariu, poate sa va tina in "somaj tehnic" si mai mult.
2. Problema este ca in perioada de "somaj tehnic" aveti suspendat contractul individual de munca si deci nu veti avea nici stagiu de cotizare la pensie sau la sanatate, cu exceptia celor 3 luni in care si angajatorul si dvs. sunteti scutiti de plata contributiilor iar dvs. sunteti asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic 2009 uzzyboss uzzyboss Am 3 salariati la societate si nu am comenzi.Ptr. o perioada de 3 luni am decis sa ii bag in somaj tehnic, conform OUG 28/2009.pe salariati Ii voi plati cu ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic 2010 Iael Iael Ce prevedere este in vigoare pt somaj tehnic in anul 2010 ? Cat timp poate beneficia un angajat de concediu fara plata si cum afecteaza acesta somajul ... (vezi toată discuția)
Nu am dreptulla somaj tehnic danypopica danypopica Buna ziua! Lucrez la o firma din cluj din 3-09-2008, este primul meu loc de munca, din 15-07-2009 se spune ca intram in somaj tehnic, dar eu nu am dreptul ... (vezi toată discuția)