avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NU AM DREPTULLA SOMAJ TEHNIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NU AM DREPTULLA SOMAJ TEHNIC

Buna ziua!

Lucrez la o firma din cluj din 3-09-2008, este primul meu loc de munca, din 15-07-2009 se spune ca intram in somaj tehnic, dar eu nu am dreptul la asa ceva (asta mi-a zis doamna de la personal), pentru ca nu am 1 an de munca!

Trebuie sa-mi iau concediu fara salar!!! E posibil asa ceva?

Astept raspuns pe forum sau pe adresa mea de email: ioandan@yahoo.com

Multumesc anticipat

Dan
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:10, 14 Iulie 2009
"Somajul tehnic" este un sinonim utilizat pentru a defini starea angajatilor in cazul incetarii temporare a activitatii angajatorului. Este un termen impropriu si nu se refera la dreptul dvs. de a intra in somaj. Deci nu exista posibilitatea ca dvs. sa nu "aveti dreptul de a intra in somaj tehnic" .Ori dvs. ori doamna de la personal confunda termenii somaj cu somaj tehnic.Daca vorbim de somaj atunci este adevarat ca nu veti beneficia daca nu aveti un an stagiu de cotizare . In schimb "somajul tehnic '" este aplicabil tuturor angajatilor societatii indiferent de vechimea lor in societate.NU sunteti obligata sa va luati concediu fara salar. Daca dvs. do
Ce-i de la AJOFM i-ai spus doamnei de la personal ca angajatii care au sub un an vechime nu pot lua somaj tehnic!

Timp de 1 an de zile statul ne plateste o parte din salar, pe urma firma este obligata sa ne tina inca 2 an!
Nu mai stiu ce sa cred!!

Sincer as prefera sa merg in somaj tehnic pentru ca as lua mai multi bani, momentan ne obliga sa luam cate 5 zile pe luna concediu fara salar!


Pana la urma a venit si confirmare! De luni intram in somaj tehnic! Iar eu sunt nevoit sa-mi iau concediua fara salar!

Mentionez ca am absolvit anul trecut in iunie, iar supa 2 luni m-am angajat!

Incredibil in ce tare traim!

Numai tanar sa nu fii!
Intre somajul tehnic si dreptul de a beneficia de somajsi indemnizatie sunt ceva diferente.
Somajul tehnic = societatea este temporar inchisa din lipsa de activitate si toti angajatii stau acasa primint 75 % din salariu. Nu este conditionata de stagiu de cotizare.
Somajul ca urmare a faptului ca v-ati piredut locul de munca este cu totul alt ceva. Pentru acesta trebuie sa aveti stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24 si locul de munca sa fi fost pierdut pentru motive ce nu tin de persoana dvs.
Poate este normal ca dvs sa faceti confuzie, dar nu este normal ca un angajat AJOFM sau RU sa faca aceasta confuzie.
Nu semnati nici o cerere de concediu fara salariu. Si dvs aveti dreptul sa stati acasa pentru ca societatea nu are de lucru si sa primiti 75 %
Va multumesc pentru respuns si incurajari! dar unde as putea gasi un articol , o lege ceva? sa le arat ceva concret!

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic ContSters94817 ContSters94817 Firma urmeaza sa dea o parte din personal in somaj tehnic 3 luni. Intrebarea mea este:dupa cele 3 luni de somaj tehnic daca se vor face disponibilizari in mai ... (vezi toată discuția)
Intrare in somaj rambel rambel Buna ziua. Am nevie de ajutorul vostru la urmatoarea problema. Mama mea are 53 ani. S-a angajat dupa 5 ani de inactivitate si a muncit doar 5 luni. Se va ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)