avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz si concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz si concediu de odihna

Am primit, azi,o oferta de munca pe care am acceptat-o. Maine trebuie sa imi anunti seful de decizia luata si evident de faptul ca demisionez. Nu stiu insa cum sa fac astfel incat sa nu fie probleme...stiu ca perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare....eu mai am 14 zile de concediu de odihna de anul trecut. Pot sa mi le iau in perioada de preaviz? Daca da, as putea sa imi depun maine demisia, sa mai merg la munca 6 zile si abia dupa aceea sa intru in concediu?
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 10:36, 10 August 2011
Trebuie sa respectati perioada de preaviz,daca e de acord angajatorul
puteti face si asa ,daca nu la plecare va plateste concediu de odihna neefectuat
Poate actualul angajator va intelege si accepta incetarea raprturilor de munca cu acordul partilor (art.55 lit.b).
Si propunerea dv. de a mai lucra 6 zile este buna dar tot angajatorul trebuie sa fie intelegator altfel va poate spune ca la incetarea CIM va plateste concediul neefectuat iar dv. trebuie sa efectuati preavizul.
Atentie, durata preavizului este cea inscrisa in CIM si cred ca este 15 zile.
din pacate, potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare
din pacate, potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare


De la 01.05.2011 poate fi pana la 20 de zile. Nu aveti CIM mai vechi? Ati modificat perioada de preaviz dupa 01 mai?
Art.81 (4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
ContSters42179, utilizator
claudia_mirela84 a scris:

din pacate, potrivit noului cod al muncii perioada de preaviz este de 20 de zile lucratoare


Cred ca ati interpretat eronat prevederile art.81 C.mun... nu exista asa ceva ... Codul Muncii reglemeneteaza durata maxima a termenului de preaviz si obligativitatea acestuia ca termen fix.

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Amânarea acceptării demisiei de către angajator andreeapuscasu andreeapuscasu Bună ziua, Am și eu o mică problemă la actualul loc de muncă. Așa cum am discutat de comun acord (fără se semnăm însă ceva), urma să îmi dau ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si demisie psorinp psorinp Ma aflu in situatia urmatoare: salariat cu cim pe perioada determinata pana pe 1.11.2017 gasit alt loc de munca dar la care se doreste angajare imediat pe ... (vezi toată discuția)