avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Activitate puiutz.puisor

Activitate puiutz.puisor

Răspuns la discuția Violenta domestica
Multumesc de raspunsuri... Sarbatori cu bine sa aveti... am luat copilul la mine iar maine daca este deschis ma duc sa inaintez cererea de divort... copilul cred ca mie mi-l va incredinta spre crestere... tinand cont ca mama lui este bolnava, nu poate sa o tina mult timp. tatal lui lucreaza cate 12 ore si el tot cate 8-10 ore sta la munca... Multumesc mult inca o data...
de unde pot obtine acel ordin de restrictie? azi cel putin nu trebuia sa scoata copilul din casa ca urmeaza un tratament l-a imbracat si a plecat si ma ameninta ca nu mi-l da! asta ce inseamna? eu nu am drepturi asupra acelui copil?
multumesc, dar eu vreau sa primeasca interdictie de a se apropia de copil, ptr ca oricum tot timpul eu am avut grija de el, sotul habar nu are... si sa-l vada numai daca sunt eu de acord .... tot la tribunal trebuie sa ajung nu-I asa? trebuie neaparat sa ne prezentam amandoi? eu nu mai vreau sa dau ochii cu el ptr ca a avut asupra mea numai agresiune fizica si verbal... deja nu se poate abtine cand ma vede si se enerveaza.... si sufera si copilul...
Buna ziua... sunt casatorita de 3 ani, dar nu prea merge casatoria (sotul este cam violent)... din aceasta casatorie a rezultat si un copil, care are acum 1 an si 6 luni... vreau sa depun cerere de divort, dar nu prin tribunal... cum trebuie sa procedez... multumesc si astept raspuns urgent...
Creditele sunt pe numele meu, dar si-a luat raspunderea sa le plateasca el prin acel contract de mediere...
Nu a fost autentificat pentru ca n-am stiut ca trebuie sa fac acest lucru... nu mi-a spus nimeni... azi am aflat ca este nul ptr ca nu a participat si cineva din partea bancii... Deci in astfel de caz, teama mea este, se poate ajunge la privarea mea de libertate?
Sunt totusi datorii de 300 si ceva de milioane...
daca m-as duce sa autentific la notar acum contractual este valabil, chiar daca nu participa cineva de la banca?

[ pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]

Contract de mediere nevalabil... Am divortat in 2009 ianuarie, iar in aprilie am incheiat un contract de mediere in care fostul sot se obliga sa preia ratele sa le plateasca, la aceasta intalnire participand doar eu, fostul sot si mediatorul.... M-am bazat pe acest contract si pe faptul ca ex. va plati ratele, iar azi am primit instiintare ca am rate neplatite din 2010, strangandu-se o valoare exorbitanta ptr mine in momentul de fata... tinand cont ca am doi copii, fara loc de munca si stau si in chirie... Ce pot sa fac, cum o pot scoate la capat? Ce as putea sa patesc daca nu am de unde sa platesc aceasta suma ? Nu am nimic cumparat pe numele meu...
Buna ziua... Am un copil de 9 ani, clasa a 3-a din prima casatorie... Conform hotararii judecatoresti copilul mi-a fost incredintat mie spre crestere si educare, iar tatal biologic are dreptul sa-l ia o data la doua saptamani in week-end.... Dar in hotarare mai scrie ca trebuie sa participe si el la cresterea si educarea lui, ceea ce nu prea se intampla... adica daca pana la week-end-ul lui copilului i s-au impus de catre noi sa faca anumite lucruri, cand il ia tatal biologic si-l rugam sa respecte ceea ce am spus noi, nu este pe aceeasi lungime de unda...
De un an de zile ne chinuim cu acest copil sa-i dam o educatie buna, sa invete bine la scoala iar totul este in zadar... asa ca am hotarat si am vorbit si cu tatal biologic sa-l ia la el in astea ultimele 2 saptamani de scoala sa vada si el cum ma chinui cu acest copil in educarea lui fara sorti de izbanda si a refuzat motivand ca nu are cum, ca nu are timp, ca nu are cu cine sa-l lase cat este el plecat la servici...
Intrebarile mele sunt: cum pot sa-l determin pe tatal biologic sa participe mai mult la educarea copilului, sa fie pe aceeasi lungime de unda cand ii spunem cam ce trebuie sa faca cand il ia la el... daca nu sa renunte la drepturi si sa mi-l dea tribunalul in crestere si educare numai mie...
Am nevoie de ajutor, ptr ca am dus acest copil si la doi psihologi pana acum si nu reusim sa-l facem sa vorbeasca deschis cu noi ceea ce simte, sa povesteasca mai mult cu noi (adica cu mine - mama lui si actualul sot care-l iubeste ca pe propriul copil) si face parca impotriva...
Multumesc mult...
Multumesc mult pentru raspunsul prompt....
Fortata de imprejurari am inchiriat un apartament in stare foarte deplorabila prin agentie imobiliara (nestiind ca apartamentul este pus gaj la credit bancar), cu datorii la asociatie in valoare de aproximativ 5000 lei. Intelegerea dintre proprietar si noi a fost sa facem investitii in apartament in contul chiriei sa se poata locui. Dupa amortizarea investitiei sa platim si datoria la asociatie. Dupa 6 luni i-a venit somatie proprietarei de la executor si banca unde avea creditul ca daca in termen de 1 luna nu plateste 26.000 euro, ii scoate apartamentul la licitatie. Intre timp nu s-a incheiat nici o forma legala intre noi (proprietara si chiriasi). Investitia este in valoare de ~ 6000 lei, iar noi am platit momentan doar intretinerea pe cele 5 luni locuite in apartamentul cu pricina (luni de vara). Vor urma si lunile de iarna in care se va include caldura.
Intre timp proprietara mi-a promis ca in curand v-a stinge creditul bancar, obligandu-ma intr-un fel sa platesc la asociatie 600-700 ron din restanta, pe langa cheltuielile curente. Asociatia deja face formele sa o cheme in instanta pentru recuperarea datoriei catre ea.
Cum se poate iesi din aceasta situatie? Prin contract de inchiriere sau contract de comodat?
Prin investitia facuta si renovarea facuta, valoarea apartamentul compus din 3 camere, la etajul 3 /10 nu mai este de 25.000 euro. Proprietara ar putea sa ne dea afara oricand.
Pentru toata investitia facuta avem acte doveditoare in afara de manopera. Investitia s-a recuperat doar jumatate in 5 luni.
Astept raspuns urgent. Multumesc.
Răspuns la discuția Testament
Multumesc mult de raspunsurile dvs prompte. Persoana este casatorita, are doi copii. Se poate face acel testament acum din cate am inteles.