avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita un sot pentru datoriile amandurora
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita un sot pentru datoriile amandurora

Contract de mediere nevalabil... Am divortat in 2009 ianuarie, iar in aprilie am incheiat un contract de mediere in care fostul sot se obliga sa preia ratele sa le plateasca, la aceasta intalnire participand doar eu, fostul sot si mediatorul.... M-am bazat pe acest contract si pe faptul ca ex. va plati ratele, iar azi am primit instiintare ca am rate neplatite din 2010, strangandu-se o valoare exorbitanta ptr mine in momentul de fata... tinand cont ca am doi copii, fara loc de munca si stau si in chirie... Ce pot sa fac, cum o pot scoate la capat? Ce as putea sa patesc daca nu am de unde sa platesc aceasta suma ? Nu am nimic cumparat pe numele meu...
Tot e bine ca n-au ce sa va ia.. decat sa va puna poprire pe salariu.
La randul dvs, va puteti indrepta impotriva fostului sot pt a recupera ce platiti dvs in locul lui.
Daca nu aveti bunuri, inclusiv venituri, nu puteti pati nimic.
Contractul de mediere a fost autentificat? In cazul in care a fost acesta are putere de titlu executoriu. Contractul de mediere agreat si semnat de catre dvoastra si fostul sot va obliga respectarea lui si la ducerea la indeplinire a obligatiilor asumate.
Nerespectarea acestui contract atrage raspunderea contractuala, dvoastra ca parte vatamata, putand cere daune-interese in conditiile dreptului comun.
Pe de alta parte banca nu avea de unde sa stie ce contract a fost incheiat intre dvoastra si fostul sot. Cel mai indicat ar fi fost sa se fi facut o preluare de datorie , astfel banca putand a se indrepta impotriva fostului sot.
Creditele sunt pe numele meu, dar si-a luat raspunderea sa le plateasca el prin acel contract de mediere...
Nu a fost autentificat pentru ca n-am stiut ca trebuie sa fac acest lucru... nu mi-a spus nimeni... azi am aflat ca este nul ptr ca nu a participat si cineva din partea bancii... Deci in astfel de caz, teama mea este, se poate ajunge la privarea mea de libertate?
Sunt totusi datorii de 300 si ceva de milioane...
daca m-as duce sa autentific la notar acum contractual este valabil, chiar daca nu participa cineva de la banca?

[ pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]

Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Pentru a putea fi autentificat acest contract este nevoie de ambele parti, adica de dvoastra si de fostul sot.
Banca nu aveam cum sa fie parte la acesta mediere si nici nu are cum sa semneze un asemenea contract. Preluarea de datorie de care v-am spus ceva mai devreme, insemna ca sotul dvoastra sa preia creditul, adica el sa devina titular.
Cat priveste temerea dvoastra ca veti fi privata de libertate in cazul in care nu achitati acesta suma, va sfatuiesc sa va linistiti, in nici un caz nu veti ajunge in acea situatie.

Alte discuții în legătură

Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Partaj IvanDelia IvanDelia Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)