avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silita un sot pentru datoriile amandurora
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silita un sot pentru datoriile amandurora

Contract de mediere nevalabil... Am divortat in 2009 ianuarie, iar in aprilie am incheiat un contract de mediere in care fostul sot se obliga sa preia ratele sa le plateasca, la aceasta intalnire participand doar eu, fostul sot si mediatorul.... M-am bazat pe acest contract si pe faptul ca ex. va plati ratele, iar azi am primit instiintare ca am rate neplatite din 2010, strangandu-se o valoare exorbitanta ptr mine in momentul de fata... tinand cont ca am doi copii, fara loc de munca si stau si in chirie... Ce pot sa fac, cum o pot scoate la capat? Ce as putea sa patesc daca nu am de unde sa platesc aceasta suma ? Nu am nimic cumparat pe numele meu...
Dvs veti plati catre banca , iar pe fostul sot, actionati-l in judecata.
Daca nu aveti nimic in proprietate nu veti pati nimic.
Era bine sa consultati un avocat mai inainte de a merge la mediator deoarece nu ati facut absolut nimic cu acel act de la mediator.
Este fix zero...
Linistiti-va. Nu exista inchisoarea datornicilor din "Singur pe Lume" sau Dickens - cel putin nu la noi. O sa primiti scrisori de amenintare, telefoane, SMS-uri si cate si mai cate. Le spuneti ca nu aveti nimic, dar chiar nimic. Timp de 3 ani poate continua acest circ sau chiar mai mult. Va verifica si cand constata ca nu detineti nimic o sa va lase in pace. Creditul va fi dat unei firme de recuperare care poate va incepe circul din nou. Le dati acelasi raspuns, cu calm si fara stres. Daca va tot suna inchideti. Fara teama si cu calm.
Eroarea Dvs (dar si a mediatorului respectiv) este urmatoarea: medierea se poate face pentru drepturi de care persoanele pot dispune. Din pacate in cazul cu banca, fiind semnat un contract de finantare, in el scrie ca nu se pot ceda/prelua datoriile catre o alta persoana fara acordul bancii. Asadar acel acord nu ar fi putut fi incuviintat de instanta. In mod normal ar fi trebuit sa invitati si banca la mediere dar cu siguranta nu ar fi fost de acord sa iesiti din schema fara sa introduca alt girant.

Prin reducere la absurd, ganditi-va ce ar insemna ca toti cei cu datorii la banci sa faca acorduri de mediere cu batrani de 90 de ani sau cu oameni ai strazii care sa le preia datoriile. Incercati eventual o mediere cu banca... de esalonare a datoriilor. In fata lor Dvs sunteti debitorul.

puiutz.puisor a scris:

Creditele sunt pe numele meu, dar si-a luat raspunderea sa le plateasca el prin acel contract de mediere...
Nu a fost autentificat pentru ca n-am stiut ca trebuie sa fac acest lucru... nu mi-a spus nimeni... azi am aflat ca este nul ptr ca nu a participat si cineva din partea bancii... Deci in astfel de caz, teama mea este, se poate ajunge la privarea mea de libertate?
Sunt totusi datorii de 300 si ceva de milioane...
daca m-as duce sa autentific la notar acum contractual este valabil, chiar daca nu participa cineva de la banca?

[ pt a completa un mesaj, folositi functia editeaza, multumesc]




Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2013
Dragos Corbuleanu - Birou de Mediator, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Partaj IvanDelia IvanDelia Am achizitionat un apartament impreuna cu fostul sot prin credit ipotecar (62 mii euro). Acum am intentat actiune de partaj. Mentionez ca relatiile cu fostul ... (vezi toată discuția)
Credit la banca pentru apartament partajat TOS55555 TOS55555 cum pot sa modific un contract de credit ipotecar dupa divort si partaj?Am facut in timpul casatoriei credit ipotecar pt casa.Eu fiind girant iar fostul sot ... (vezi toată discuția)