avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Persoana fizica doresc sa-mi fac testament. Ce acte im i trebuie ? Cum trebuie sa procedez?:-/
Cel mai recent răspuns: puiutz.puisor , utilizator 15:06, 20 Aprilie 2012
Daca doriti sa intocmiti un testament autentic( la notar, aveti nevoier de:

-acte de proprietate - necesare pentru atestarea provenientei bunurilor ce se lasa prin testament;
- actul de identitate.
Insa puteti intocmi si un testament olograf , care sa fie scris, semnat si datat de catre dvs, fara a fi necesara autentificarea lui.


Pentru mai multa siguranta, va recomand sa mergeti la notar in vederea incheierii testamentului. Costurile sunt de maxim 200 lei.
Da, un testament autentificat prezinta mai multe avantaje, printre care si forta probanta mai mare,contestarea lui fiind mai greu de obtinut, un exemplar va ramane in arhiva notarului, astfel ca, daca testamentul dispare, se poate obtine un duplicat de la notar.
Si , desigur, mai prezinta o serie de alte avantaje.
Multumesc mult de raspunsurile dvs prompte. Persoana este casatorita, are doi copii. Se poate face acel testament acum din cate am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire testament tunderbolt tunderbolt Tatal fiului meu a decedat lasand un testament in favoarea actualei sotii in care declara ca nu mai are alti mostenitori. Testamentul nu este semnat ci este ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Procura nesemnata CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara ... (vezi toată discuția)