avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Activitate dragodan85

Activitate dragodan85

Buna ziua,
Am o prietena care in baza unei conventii civile a prestat servicii pentru primele 3 luni ale anului 2012.
Ce formular trebuie completat la ANAF pentru a se i se face decizia de impunere ?

Stiu ca trebuie depus pana pe 15 mai.

Multumesc anticipat.
Salut, este vorba de programare web, firma la care lucrez are un website de care eu ma ocup.
Buna ziua,

Recent m-a fost propus un bonus lunar de la firma la care lucrez insa acest bonus va fi facturat pe PFA. Pfa-ul a fost inregistrat pe sistem real insa se va face trecerea la norma de venit.

Intrebarea mea ar fi daca este legal acest lucru având in vedere ca am cartea de munca bagata la aceeasi firma. De fapt o sa prestez servicii catre firma la care sunt angajat.
Buna ziua,

In curand trebuie sa iau o decizie daca sa fiu angajat de catre o firma din SUA sau sa lucrez prin colaborare cu ei eu fiind PFA. Cum este mai bine pentru mine si cum ma sfatuiti sa fac.

Deasemenea daca sunt PFA va tb sa facturez catre ei luna de luna. Cum se face asta. Mentionez ca sunt neplatitor de TVA.

Va multumesc
Am inteles, si in legatura cu acel website de licitatii. Stiti cumva care este procedura cu facturarea. Adica eliberez factura dar pe ea nu o sa apara stampila firmei din canada, si din ce am vb cu cei de acolo, ei nu au nevoie de factura mea. Acestia se folosesc de acea chitanta de pe site pe care o inregistreaza in contabilitate.
Am uitat sa va zic ca pana akm nu am platit nimic la sanatate.. dar nici incasari nu ama vut. Tb sa platesc la sanatate chiar daca nu am profit ?
Buna ziua, Am si eu un PFA, sunt neplatitor de TVA si, mai nou lucrez ca webdesigner pentru anumiti clienti prin intermediul unuii site elance.com. Intrebarea mea este daca tb sa emit factura ca sa-mi inregistrez veniturile din acest site. Mentionez ca banii vin intr-un cont de banca. Site-ul nu imi ofera decat un fel de chitanta dar acolo nu e specificat mai nimic pentru firma la care prestez servicii. Deci teoretic tb sa inregistrez venitul cumva ca sa pot platii impozitul pe venit de 16%.

Are cineva vreo idee ?