avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Venit pe PFA de la firma la care sunt angajat ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Venit pe PFA de la firma la care sunt angajat ?

Buna ziua,

Recent m-a fost propus un bonus lunar de la firma la care lucrez insa acest bonus va fi facturat pe PFA. Pfa-ul a fost inregistrat pe sistem real insa se va face trecerea la norma de venit.

Intrebarea mea ar fi daca este legal acest lucru având in vedere ca am cartea de munca bagata la aceeasi firma. De fapt o sa prestez servicii catre firma la care sunt angajat.
Cel mai recent răspuns: dragodan85 , utilizator 16:12, 11 Septembrie 2012
Putei obtine venitui sub ambele forme, problema este da se incadreaza in prevederile codul fiscal, mai precis este sau nu activitate dependenta.
Daca nu exista conflict de interese si firma este de acord este posibil.
Singura interdictie este pentru anumite profesii, acolo unde exista legi speciale.
Salut, este vorba de programare web, firma la care lucrez are un website de care eu ma ocup.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat JENIFER JENIFER As vrea sa stiu daca e voie si nu e conflict de interese ca o persoana sa aiba si contract de munca la o firma, deci sa fie salariat, si sa incheie si contract ... (vezi toată discuția)
Pfa si carte de munca dre_andrei dre_andrei Salut, Sunt angajat la o firma cu carte de munca cu norma intreaga. Cu aceeasi firma am si un contract si prestez servicii prin PFA. Din auzite, am ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate: consilier juridic - pfa mariusbro mariusbro Buna ziua, Sunt angajat la o firma in functia de Consilier juridic, fara sa fiu inscris la CCJ sau alta asociatie profesionala si avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)