avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si carte de munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si carte de munca

Salut,

Sunt angajat la o firma cu carte de munca cu norma intreaga.
Cu aceeasi firma am si un contract si prestez servicii prin PFA.
Din auzite, am inteles ca e ilegal (sau ma rog,"nu trebuie") sa ai si carte de munca si PFA cu aceeasi firma.

Cum e defapt?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters114803 , utilizator 12:24, 29 Aprilie 2011
Nu este nici-o problema daca firma a fost de acord.
Daca activitatea pe care o desfasurati se supune prevederilor OUG 44/2008, atunci aveti dreptul sa aveti calitatea de salariat si sa prestati servicii ca PFA, pentru aceeasi societate.
Daca, in schimb, activitatea pe care o desfasurati face parte din categoria profesiilor liberale, aceasta activitate este reglementata de legi speciale. Cele mai multe din aceste legi speciale interzic obtinerea de venituri de la aceeasi societate, in afara celor care provin din prestarea de servicii in calitate de PFA.
Profesiile liberale (reglementate), precum si autoritatea competenta corespunzătoare fiecărei profesii liberale, le puteti gasi aici:
[ link extern ]
Totusi cum ramine cu activitate dependenta / independenta, cum se poate delimita primesti salariu pentru X, primesti banii pe PFA pentru Y ...Activitatea X e dependenta, Y e independenta ... cam dubios (toate astea daca nu e vorba de o profesie liberala de fapt ...)
Popu a scris:

Totusi cum ramine cu activitate dependenta / independenta, cum se poate delimita primesti salariu pentru X, primesti banii pe PFA pentru Y ...Activitatea X e dependenta, Y e independenta ... cam dubios (toate astea daca nu e vorba de o profesie liberala de fapt ...)

Colegul nostru @dre_andrei a intrebat daca este legal sa primeasca venituri de la aceeasi societate atat ca salariat cat si ca PFA si i s-a raspuns strict la aceasta intrebare.
Daca il intereseaza ce fel de activitate este serviciul pe care il presteaza in calitate de PFA (dependenta sau independenta) sau ce impozite plateste atat el cat si societatea, poate sa intrebe, furnizand in acelasi timp si amanuntele necesare (daca PFA mai are si alti clienti, daca i se platesc deplasarile etc).
eu sunt in aceeasi situatie...doar ca mai am si alti clienti pe pfa in afara firmei la care lucrez.... ( eu sunt incadrata consilier juridic, pfa-ul e pe consultanta in afaceri si management - mai exact consultanta in implementarea, certificarea si mentinerea sistemului de management cf SR ISO 9001:2008...n-au legatura cele doua intre ele)
Imi puteti spune va rog ce fel de activitate este serviciul pe care il prestez in calitate de PFA (dependenta sau independenta) si ce impozite platim atat eu cat si societatea ?
multumesc

Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
ContSters114803, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model procedura referitoare la activitatea juridica calytul calytul Am nevoie de un model de procedura referitoare la activitatea juridica conform cerintelor standardului SR EN ISO 9001/2001, daca are cineva habar de asa ceva (vezi toată discuția)
Certificarea iso 9002 ºi iso 9001 si accidentul de munca.... geolovelife geolovelife Certificarea ISO 9002 şi ISO 9001 a unei Societati Comerciale din Romania poate fi afectata de catre producerea unui accident de munca colectiv in ... (vezi toată discuția)
Pfa expert contabil ContSters50047 ContSters50047 desi au aparut normele metodologice de aplicare lg 571/2003 / modificate si completate, nu mi este clar daca , activitatea de prestari servicii a ... (vezi toată discuția)