avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela_Simona

Activitate Gabriela_Simona

Buna ziua,este vorba despre o incurcatura in care a intrat aceasta doamna care s-a dus la o ruda care are un magazin,a deschis a intrat in magazin dupa care a iesit a inchis si astepta pe acea ruda in fata magazinului.Imediat si-a facut aparitia un domn care a zis ca este de la I.T.M. a luato la intrebari ca ce face acolo daca lucreaza acolo si a zis sa-i deschida magazinul sa stea de vorba.Doamna speriata a deschis magazinul si a puso sa dea declaratie si doamna a scris acolo ca il asteapta pe seful sa vina,i-a dat numele si adresa si a semnat.Mentionez ca doamna nu lucreaza acolo si cheile le are cu acordul patronului magazinului chiar el a trimiso acolo sa-i ia ceva,dupa care trebuia sa vina si patronul la magazin.Domnul de la ITM a traversat la alt magazin zicandui doamnei sa-l caute pe strada respectiva pe el.Patronul a venit s-a dus la domnul de la ITM si l-a invitat la sediu.La sediu ITM acel domn a trecut la amenintari ca ai da amenda patronlui si daca doamna este pensionata ai taie pensia si plateste si din urma,sau poate se va ajunge si al judecata,invitandui pe amandoi saptamana viitoare la ITM.
Cum poate acest domn de la ITM sa invinovateasca un biet pensionar care nu lucreaza la acea firma si sa-l mai chieme si la ITM.
Va ror respectuos daca aveti vreun sfat sa-mi dati in acesta situatie disperata pentru aceasta doamna.
Va multumesc.
Sunt insarcinata in luna a-5 si am 8 luni de munca la o societate comerciala <cu carte de munca> care a dat faliment si a inchis punctul ce lucru.In acesta cauza mai beneficiez de somaj si de ajutorul penru cresterea copilului.
Am anuntat verbal conducerea firmei ca sunt insarcinata in 4 luni,si sunt de 2 ani angajata cu carte de munca. Va multumesc!
Buna seara
Sunt angajata la o societate comerciala,am anuntat patronul firmei ca sunt insarcinata dupa care m~am trezit la cateva zile cu instiintare ca societatea iregistreza o situatie economica si financiara precara si ca atare este nevoita sa desfinteze locul de munca si se inchide punctul de lucru.In consecinta ma anunuta ca va desface contractul de munca conform art.65.2din codul muncii.
Va intreb ce este de facut in aceasta situatie?I-mi pot pierde indemnizatia pt cresterea copilului?mai ziceau ca ma baga in somaj?
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.