avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca la insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca la insarcinate

Buna seara
Sunt angajata la o societate comerciala,am anuntat patronul firmei ca sunt insarcinata dupa care m~am trezit la cateva zile cu instiintare ca societatea iregistreza o situatie economica si financiara precara si ca atare este nevoita sa desfinteze locul de munca si se inchide punctul de lucru.In consecinta ma anunuta ca va desface contractul de munca conform art.65.2din codul muncii.
Va intreb ce este de facut in aceasta situatie?I-mi pot pierde indemnizatia pt cresterea copilului?mai ziceau ca ma baga in somaj?
Va multumesc si astept cu nerabdare un raspuns.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Gabriela_Simona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 2 Iunie 2010
1. Daca ati anuntat in scris, si cu numar de inregistrare, ca sunteti gravida nu va poate concedia decat daca unitate este in reorganizare judiciara sau faliment.
2. Chiar daca va concediaza veti putea beneficia deindemnizatie de somaj daca aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele12 luni.
3.In somaj fiind veti putea beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
Da, daca contractul de munca inceteaza prin desfiintarea postului veti intra in somaj si deci, veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de concediu de ingrijire copil.

Insa, trebuie sa depuneti dosarul la somaj in termen de 30 de zile calendaristice de la incetarea contractului de munca, ca sa nu aveti intrerupere, pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere copil (in ultimul an anterior datei nasterii copilului trebuie sa aveti realizate timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit).
Am anuntat verbal conducerea firmei ca sunt insarcinata in 4 luni,si sunt de 2 ani angajata cu carte de munca. Va multumesc!
Gabriela_Simona a scris:

Am anuntat verbal conducerea firmei ca sunt insarcinata in 4 luni,si sunt de 2 ani angajata cu carte de munca. Va multumesc!

Trebuia sa anuntati in scris conducerea unitatii ca sunteti insarcinata.
Încetarea contractului individual de muncă in baza art.65 alin.1 C.mun. da posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Perioada cat beneficiati de indemnizatia de somaj se ia in calculul stabilirii celor 12 luni prevazute in art.1 alin.1 din OUG nr.148/2005 in cazul in care solicitati acordarea indemnizatiei pentru CIC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari sociale PANFILE CONSTANTA PANFILE CONSTANTA Buna ziua, In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 8.09.2013. Sunt insarcinata in 6 luni si ar trebui sa nasc la inceputul lui ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru ccc preda_2003 preda_2003 cum pot recupera trei luni in care angajatorul mi-a intrerupt cartea de munca si acum nu ma mai incadrez la indemnizatia de crestere a copilului intrucat am ... (vezi toată discuția)