avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate

buna ziua,
as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma reintorc la munca, dar am sunat la firma acum o luna sa anunt si mi s-a raspuns atunci ca nu are momentan loc liber si sa imi caut alt loc de munca. Azi este luni sa sun sa intreb sau sa ma prezint joi la firma sau cum sa procedez? Mai trebuie sa precizez ca am vorbit cu unele angajate si mi sa spus ca nu mai vrea sa puna pe nimeni in locul acela pentru ca momentan si cine este in locul meu este insarcinata in luna 4.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 16 Noiembrie 2009
Aveti dreptul legal sa va intoarceti la serviciu pe postul avut anterior sau pe un post corespunzator pregatirii profesionale.

Faceti azi o cerere de reintoarcere catre angajator in 2 ex, cate unul ptr fiecare parte. Luati nr de inregistrare de la angajator.
In data de 19 va prezentati la serviciu.
Daca angajatorul nu mai doreste sa mentina acel post, va trebui sa il desfiinteze iar dvs sa va acorde previz de 20 zile lucratoare si sa va inceteze contractul cu art 65 codul muncii, ceea ce va da dreptul sa solicitati apoi somaj.
persoana care este in locul dvs , in mod normal trebui sa fi avut contract pe perioada determinata, pana la revenirea dvs din CIC.
Nu cedati posibilelelor presiuni de a va da demisia sau de a pleca cu cerere de incetare prin acordul partilor, pt ca nu veti putea beneficia de somaj.
Pastrati dovada ca ati depus cererea de reluare a acrivitatii dupa CIC.
Aceasta cerere trebuie sa o fac la firma respectiva?
Bineinteles.Perioada in care ati beneficiat de CIC este o perioada de suspendare a raporturilor de munca din initiativa dvs. Pentru simetrie, tot dvs sunteti cea care depuneti cererea de incetare a suspendarii contractului de munca.
multumesc mult

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic gabriela81 gabriela81 buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)
Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb ce se intampla in cazul in care angajatorul nu mia dat inca nici un raspuns ,iar azi trebuia sa merg la munca.mi sa raspuns ieri ... (vezi toată discuția)