avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate

buna ziua,
as dori sa intreb ce se intampla in cazul in care angajatorul nu mia dat inca nici un raspuns ,iar azi trebuia sa merg la munca.mi sa raspuns ieri ca o sa fiu anuntata dar nimic. O sa am intrerupere in cartea de munca ?ce as putea sa fac sa nu fie intrerupere,pt ca sar putea sa fiu insarcinata?pot sa beneficiez de concediu medical si cate zile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:46, 22 Iulie 2010
Ati facut o cerere catre angajator prin care il anuntati ca incepand de astazi solicitati incetarea suspendarii contractului de munca ca urmare a inplinirii varstei de 2 ani a copilului? (la multi ani pt bebe) - daca da, mergeti la munca, daca nu faceti cererea si prezentati-va la servici azi, nu-i dati posibilitatea sa vina cu argumente impotriva dvs.
Buna ziua!
In mod normal angajatorul trebuia sa faca incetarea suspendarii si reluarea activitatii dumneavoastra incepand cu data la care copilul a imlinit 2 ani!
In fapt dupa ce reveniti din concediu pentru cresterea copilului, nu puteti fi concediata timp de 6 luni .
Puteti fi insa concediata pentru indisciplina sau pentru motive care nu depind de dumneavoastra cum ar fi desfiintarea locului de munca, sau falimentul.
Atata timp cat dumneavoastra v-ati facut datoria sa reveniti la serviciu la data stabilita, ( data la care copilul a implinit 2 ani), puteti contesta hotararea lor in instanta.
O zi buna~!
1. Daca nu ati facut,faceti cerere de incetare a suspendarii contractului de munca pt perioada crestere copil pana la varsta de 2 ani
2. Faceti cerere de reluare a activitatii cu aceeasi data (data implinirii de 2 ani a copilului).
3.Luati nr de inregistrare de la firma si in caz ca nu se rezolva anuntati ITM-ul.
mi sa zis ca o sa fiu anuntata in cate zile trebuie sa faca asta?
Dvs trebuia sa va prezentati la serviciu in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit 2 ani cu o cerere de reluare a activitatii.
Angajatorul, daca nu v-a fost desfiintat locul de munca intre timp, trebuia sa va primeasca fara nici un comentariu.
Mergeti si discutati clar cu angajatorul "poate nu stie" ce prevede legea.

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din cic 2ani xan xan Buna seara! Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca dupa concediul de crestere a copilului aaa123 aaa123 speta: peste 2 luni de zile trebuie sa ma intorc la locul de munca, numai k sefa (patroana mea) mi-a transmis ca ma va da afara (nu ma va mai primi la ... (vezi toată discuția)