avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate

buna ziua,
as dori sa intreb si eu pe cineva cum ar trebui sa procedez in cazul meu: in 19 noiembrie mi se termina concediu dematernitate si ar trebui sa ma reintorc la munca, dar am sunat la firma acum o luna sa anunt si mi s-a raspuns atunci ca nu are momentan loc liber si sa imi caut alt loc de munca. Azi este luni sa sun sa intreb sau sa ma prezint joi la firma sau cum sa procedez? Mai trebuie sa precizez ca am vorbit cu unele angajate si mi sa spus ca nu mai vrea sa puna pe nimeni in locul acela pentru ca momentan si cine este in locul meu este insarcinata in luna 4.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:32, 16 Noiembrie 2009
buna, as mai avea o intrebare
daca am ramas insarcinata si am 2 luni iar angajatorul nu vrea sa ma primeasca inapoi ce pot sa fac?unde trebuie sa merg?o sa beneficiez de concediu de maternitate sau trebuie sa lucrez pana la concediu prenatal?
1. Faceti cerere de incetare a suspendarii CIM si de reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM.
2. Daca angajatorul va concediaza prin desfiintarea locului de munca (art.65 din Codul muncii) va trebui sa respecte si prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010:
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
3. Fiind in perioada de somaj veti beneficia si de concediu de maternitate si de CCC. Pentru ambele concedii va fi suspendata perioada de somaj pe care o veti relua dupa terminarea CCC.
Cred ca este vorba despre CIC si nu despre concediu de maternitate ... sunt doua notiuni total diferite. :)

Pentru a beneficia de concediu de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

Pentru a beneficia de CIC si indemnizatia aferenta acestuia, persoanele indreptatite trebuie ca , in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa realizeze timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic gabriela81 gabriela81 buna tuturor,am si eu o intrebare,sau mai multe,ma aflu in concediu de crestere al copilului care ar trebui sa se incheie in data de 22 iunie anul curent,am ... (vezi toată discuția)
Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea la locul de munca dupa concediu de maternitate erika1980 erika1980 buna ziua, as dori sa intreb ce se intampla in cazul in care angajatorul nu mia dat inca nici un raspuns ,iar azi trebuia sa merg la munca.mi sa raspuns ieri ... (vezi toată discuția)