avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate chrisss81

Activitate chrisss81

Copiii vor implini 2 ani in data de 18.02.2018, sotia mea fiind in CCC in momentul de fata; intrebarile mele ar fi:
1. cand ar trebui sa se intoarca de drept la serviciu, indiferent daca eu optez pentru acel concediu paterna de 1 luna;
2. cand ar trebui sa se intoarca la serviciu ca sa beneficieze de stimullentul de insertie iar eu SA optez pentru acel concediu paternal de 1 luna;
3. cand ar trebui sa se intoarca la serviciu ca sa beneficieze de stimullentul de insertie iar eu SA NU optez pentru acel concediu paternal de 1 luna;
4. in cazurile 2 si 3 , in cazul nostru ( avand tripleti ) cum se calculeaza stimulentul de insertie.

Multumesc anticipat
Constatarea perimarii executarii silite conduce la anularea actelor de executare efectuate in acel dosar, implicit si anularea sumelor poprite si sa se invoce ulterior prescriptia?

ex: executare silita inceputa in 2012, poprire salariu pana in 2015 - pana in momentul schimbarii locului de munca, ulterior, nefiind efectuat niciun act de executare care sa fie adus la cunostinta debitorului; in ipoteza in care se face o actiune privind constatarea perimarii executarii silite se poate constata si prescriptia ?
Mama poate intra, in acest caz, in CCC pentru doi dintre copii si tatal pentru cel de-al treilea?
Ceva de genu': mama 2 ani pentru doi dintre copii si talal un an pentru cel de-al treilea copil.

multumesc
Buna ziua,

Unui prieten de al meu i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru incalcarea o depasire neregulamentara, undeva in toamna anului trecut.

A facut plangere impotriva procesului verbal; pe baza certificatului de grefa si-a recuperat permisul. Acum , in data de 23.12.2015 - instanta i-a respins plangerea. ideea este ca prietenul meu s-a mutat in Anglia si nu stie ce sa faca in atare conditii.... Trebuie sa predea permisul? Poate conduce in Anglia? Suspendarea permisului de conducere are efecte si in aceasta tara?

Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite!!!
As dori sa va mai intreb in ce conditii ar putea beneficia ambii parinti de CCC ( un parinte un an si celalalt parinte al doilea an )? si cum s-ar calcula in speta de fata indemnizatia ?

Va multumesc,
Si daca optez pentru varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an, acel supliment, in cuantum de 600,00 lei/copil, sa inteleg ca nu se mai acorda pana la varsta de 2 ani, fiind practic "mana in mana" cu durata concediului de crestere si ingrijire copil.
Va multumesc,

Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului reprezinta 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, insa, in functie de durata concediului pentru care opteaza parintii, acesta are anumite limite minime si maxime.

Limitele indemnizatiei sunt stabilite prin raportare la indicatorul social de referinta (ISR), acesta avand in anul 2015 valoarea de 500 de lei (asa cum a fost stabilita inca din 2008).

Concret, limitele minime si maxime ale indemnizatiei pentru cresterea copilului, stabilite prin OUG nr. 111/2010, sunt:

cel putin 600 de lei si cel mult 3400 de lei - in cazul in care parintii aleg varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an (sau pana la trei ani, daca este vorba de un copil cu handicap);
cel putin 600 de lei si cel mult 1200 de lei - in cazul in care parintii aleg varianta concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani.

Atentie! Pot beneficia de aceste drepturi, prin totalizarea perioadelor de activitate, si persoanele care au realizat activitati profesionale in alte state membre ale Uniunii Europene.

Persoanele care vor sa beneficieze de concediul de crestere a copilului si, automat, de indemnizatia lunara trebuie sa-si exprime in scris optiunea, aceasta neputand fi schimbata ulterior.

Important! Pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina cu gemeni, de tripleti sau multipleti, nivelul indemnizatiei lunare creste cu 600 de lei (incepand cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de nastere)."

Avand in vedere cele de mai sus, as dori sa intreb urmatoarele:
- Limita maxima a indemnizatiei lunare, respectiv 1.200,00 lei sau 3.400,00 lei - in functie de fiecare caz in parte ( un an sau doi ani ), in cazul tripletilor, va creste cu 1.200,00 lei ( 600,00 lei x 2 copii - incepand cu cel de al doilea copil ) sau va ramane inghetata la nivelul mentionat mai sus ( 1.200,00 lei sau 3.400,00 lei ) ?

Multumesc,
Spuneti mi si mie va rog in cazul in care se achizitioneaza un apartament iar dupa vanzare cumparare se observa ca starea lui este diferita fata de momentul in care s-a luat hotararea de cumparare si fata de raporul de evaluare ( fiind achizitionat prin '' prima casa'') si anume calorifere lipsa, usi si ferestre deteriorate etc. exista vreo posibilitate legala de anulare a actului pe aceste considerente?


Va multumesc anticipat!