avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis Auto Suspendat in Romania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis Auto Suspendat in Romania

Buna ziua,

Unui prieten de al meu i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru incalcarea o depasire neregulamentara, undeva in toamna anului trecut.

A facut plangere impotriva procesului verbal; pe baza certificatului de grefa si-a recuperat permisul. Acum , in data de 23.12.2015 - instanta i-a respins plangerea. ideea este ca prietenul meu s-a mutat in Anglia si nu stie ce sa faca in atare conditii.... Trebuie sa predea permisul? Poate conduce in Anglia? Suspendarea permisului de conducere are efecte si in aceasta tara?

Va multumesc si va doresc Sarbatori Fericite!!!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 13:56, 24 Decembrie 2015
Din momentul in care a fost PRONUNTATA decizia , atentie , nu comunicata , amicul are la dispozitie 15 de zile sa predea permisul la Politie

Art.118. - oug195
(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.
(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.

Suspendarea dreptului de a conduce -produce efecte peste tot , deci si in Anglia.
Atentie , politia foloseste o baza de date comuna , in toata Europa , daca este prins conducand in Anglia , cu permisul suspendat in Romania , chiar daca are permisul fizic asupra lui , in Angia il aresteaza pe loc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am pierdut plângerea. ce se întâmplã dacã nu predau permisul ºi nu circul deloc cu autoturismul? ContSters147225 ContSters147225 am primit o amenda cu retinerea permisului de conducere pe 30 de zile. am facut contestatie si s-a respins - am primit comunicarea si nu doresc sa fac recurs. ... (vezi toată discuția)
Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)