avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Perimare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Perimare executare silita

Constatarea perimarii executarii silite conduce la anularea actelor de executare efectuate in acel dosar, implicit si anularea sumelor poprite si sa se invoce ulterior prescriptia?

ex: executare silita inceputa in 2012, poprire salariu pana in 2015 - pana in momentul schimbarii locului de munca, ulterior, nefiind efectuat niciun act de executare care sa fie adus la cunostinta debitorului; in ipoteza in care se face o actiune privind constatarea perimarii executarii silite se poate constata si prescriptia ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:06, 25 Iulie 2016
Puteti invoca si prescriptia,nu se mai invoca din oficiu de instanta, cum era anterior intarii in vigoare a NCC.Trebuie sa solicitati anularea actelor de executare si intoarcerea executarii in cazul in care s-au efectuat acte efective de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare dosar executare silita si ulterior presciptie AlinVI AlinVI Buna ziua, Va rog sa ajutati cu o parere in urmatoarea speta: - in cursul lunii ianuarie 2012 mi-a fost declarata scadenta anticipata a unui credit si ... (vezi toată discuția)
Calcul termen prescriere elenisa elenisa Daca in febroarie 2012 s-a facut executare silita prin vanzarea imobilului ipotecat pt un credit imobiliar, in martie 2013 s-a facut poprire pe salariu pt ... (vezi toată discuția)
Executarea silita prin poprire nu se perima? ancut75 ancut75 Daca executarea silita prin poprire nu se perima, inseamna ca Creditorul poate lasa dosarul in nelucrare cat vrea si cum vrea? iar inainte de implinirea ... (vezi toată discuția)