avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Shaiya

Activitate Shaiya

Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc tuturor pentru sfaturile utile pe care le-am primit! Va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!
Răspuns la discuția Succesiune
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca am o mica problema. Notarul nu poate verifica registrele succesorale, sau cel putin asa mi-a zis mie, fara certificatul de deces al defunctului. Eu nu am acest certificat, pentru ca asa cum v-am spus nici macar nu am fost anuntata de moartea tatalui meu. Acest cerficat il are vaduva lui iar eu nu am nici o legatura cu aceasta doamna , care nu m-a inghitit toata viata. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?
Răspuns la discuția Succesiune
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Va doresc o zi frumoasa si multa sanatate!
Discuție Succesiune
Tatal meu a decedat in urma cu putin timp, mai exact pe 1 octombrie 2020. In ultimii ani nu am avut o legatura foarte stransa. As dori sa stiu cum pot afla daca am mostenit ceva de la el sau daca are vreun testament in favorea mea sau a copiilor mei? Mentionez ca tatal meu s-a recasatorit si actuala sotie traieste. In plus am avut o sora care a decedat tot anul acesta si are un singur fiu minor. Sotia lui nu prea m-a avut la inima, nici macar nu m-a anuntat ca a murit. Se poate face succesiunea fara mine? Nu sunt o vanatoare de averi dar ma gandesc la copiii mei care ar putea beneficia de mica parte din mostenire care mi s-ar cuveni.
Răspuns la discuția Restante la intretinere
Ideea este urmatoarea:noi cei multi si prosti nu cunoastem multe legi si de aceea suntem jecmaniti la greu.Ba mai mult decat atat si la tribunal daca mi-as fi angajat un avocat probabil ar fi procedat la fel:mi-ar fi luat banii si nu m-ar fi bagat si mai mult in ceata.

Pentru domnul adriantot:-eu m-am prezentat la tribunal,dar din partea asociatiei nu a venit nici naiba.Prin hotarare s-a stabilit sa pletesc debitul restant la intretinere si penalizarile aferente acestuia,mai ales ca am fost de acord cu acest debit. Dar Asociatia a cerut la proces o suma foarte mare de penalizari venite de undeva din urma de pe vremea doamnei administrator care a furat banii asociatiei si a fugit cu ei....si prin urmare anumite facturi la utilitati au ramas neplatite.

Pentru doamna elga50 : Iata cateva detalii din ceea ce a cerut administratia la proces:
-debit restant=2200 Ron - achitat ulterior dupa proces
-penalizari aferente debitului=8000Ron - achitat ulterior dupa proces(mentionez ca acestea sunt sumele cu aproximatie)
-penalizari (dar nu se detaliaza clar ce reprezinta aceste penalizari)=4500Ron - neachitat deoarece instanta a respins cererea formulata de Administratie de a plati aceasta suma.

Deci nemultumirea mea este urmatoarea:
Aceasta suma apare in continuare ca debit restant+penalizari la aceasta suma. De ce din moment ce instanta a hotarat altfel. De ce nu s-a recalculat fisa locatarului?
Si o alta intrebare: Cheltuielile cu lumina de pe casa scarii si femeia de servici se imparte la numarul de persoane de pe o scara /asociatie sau la numarul de pe apartamente?Iata de ce doamna elga50 sunt cheltuielile asa mari pe timp de vara:suntem 5 persoane in apartament si cheltuielile cu energia electrica,femeia de servici,remuneratiiile administratorului si restului de personal din comitetul de bloc sunt calculate la numarul de persoane. Este corect? Femeia de serviciu matura pe casa scarii sau face curat la mine in apartament dupa 5 persoane? Administratorul calculeaza intretinerea pe apartament sau daca sunt mai multe persoane munceste de 5 ori mai mult decat la un apartament locuit de o persoana? Lumina de pe casa scarii este consumata ca sa-si faca copiii mei lectiile sau doar ca sa nu-ti bagi degetele in ochi cand vii seara de la munca? Ca sa nu mai spun ca locuiesc la parter cu vedere in spatele blocului,am usa de iesire si prin balcon dar nu am terenul imprejmuit cum au cei alte persoane de la parter. Cine are obligatia sa stranga mizeriile si gunoaiele pe care le arunca altii peste balcon sau frunzele care cad pe jos? Conform locatarilor din blocul meu prostii care stau la parter....ca deh eu fumez si arunc mucul de tigari peste geam,eu imi arunc carpele imputite afara peste balcon dupa ce le-am folosit si multe alte chestii de genul asta. Si dumneavoastra spuneti ca ar trebui sa particip la buna ingrijire a asociatiei de locatari.....cum? adunand mizeriile altora?
Răspuns la discuția Restante la intretinere
Raspunsul dumneavoastra suna exact ca raspunsul unui avocat din partea reclamantului.
Dar este normal ca traind in Romania sa fie vazuti cu ochi buni doar cei care au salarii sau venituri de zeci de milioane. Prostii care au minimul pe economie....ca asa este la patron....sunt vazuti ca niste scursuri ale societatii. Tare as vrea sa se intoarca roata sa-i vad si pe cei care acum se lafaie in bani cum s-ar descurca cu o famile de 2-3 copii cu niste amarate de salarii de tot rasul. Deci e normal sa inghitim preturile la utilitati afisate de administrator,ba mai mult e normal sa platim pe perioada verii o intretinere de 250-300 Ron desi singurul lucru pe care il consumam este apa...ca in rest blocul nu mai are nimic,nici gaze nici energie termica.E normal sa ni se bage pe gat apa care se pierde pe traseu,e normal sa fim incarcati cu penalizari si penalizari la penalizari si sa ajungem astfel sa ne achite nepotii suma restanta la intretinere.
Răspuns la discuția Restante la intretinere
Daca instanta a hotarat plata sumei restante la intretinere sa zicem o valoare de 3000 RON si aceasta nu a fost achitata imediat dupa ce am primit acasa hotararea judecatoreasca,asociatia mai are dreptul sa-mi calculeze penalizari pentru aceasta suma? Adica o data stabilit de catre instanta ca trebuie sa platesc suma mai sus mentionata aceasta mai produce penalizari daca nu a fost achitata imediat?
Odata terminat procesul la cine pot apela pentru a se stabili daca administratorul asociatiei a calculat corect intretinerea si penalizarile? Cu alte cuvinte pot apela la un expert contabil sau la Protectia Consumatorilor pentru a se vedea daca administratorul a calculat corect intretinerea?
Ma uitam acum pe listele de plata si am vazut ca apa rece este 3.9 Ron/mc+0.9 Ron/mc/persoana.Ce reprezinta acei 0.9Ron pusi in plus fata de pretul apei reci?
Gunoiul menajer costa 6.7lei/persoana.Dar nu cumva copiii plateau gunoiul menajer lunar la jumatate de pret?
Vreau sa achit debitul pe care il am la intretinere dar nu vreau sa incarc buzunare asocietiei si nici ale administratorului,mai ales ca administratorul precedent a furat deja o suma destul de mare din banii proprietarilor.
Răspuns la discuția Deranjarea locatarilor de bloc
Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora.

As vrea sa stiu daca legea de mai sus s-a modificat cumva.
Am inceput sa fac curatenie generala in apartament si m-am trezit la usa cu un vecin care mi-a spus ca dupa ora 21:00 nu mai am voie sa fac galagie,pentru ca asa a stabilit asociatia de locatari programul de liniste: intre orele 13-16 si 21-08 nu ai voie sa faci nici un fel de zgomot.
Conform legii 61/91 Art.2 29) tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice situate în imobile cu destinaţia de locuinţe sau în imediata vecinătate a acestora.

Problema mea este urmatorea:

Vecinul meu are dormitorul exact langa bucataria mea. De fiecare data cand fac ceva in bucatarie dupa ora 10 noaptea incepe sa-mi bubuie in perete.Mai mult decat atat m-a amenintat ca va chema politia si chiar ca ne vom intalni la tribunal.
Mentionez ca avem un copilas mic de 1 an si 4 luni,iar blocul in care locuim nu a mai avut apa calda de foarte multi ani. Deci intru in bucatarie de cate ori este nevoie sa incalzesc apa calda pentru copilas,sau sa-i incalzesc un laptic,un ceai. La varsta asta are foarte multa energie si nu se culca mereu la ora 9/10. Deasemeni sotul meu cand este schimbul doi ajunge dupa ora 11 acasa si evident poate ca vrea si el ca orice om sa stea la masa dupa ce ajunge acasa,sau poate sa bea un ceai cald. Deci in concluzie dupa ora 22:00 nu mai pot face nimic in bucatarie .(Mentionez ca nu ascult nici muzica,nici nu gauresc pereti noaptea,ci fac ce face un om obisnuit intr-o bucatarie). Intrebarea este: asa ceva poate fi considerat o incalcare a legii mai sus mentionate si eventual pot primi amenda pentru asta?
Am fost data in judecata de Asociatia de proprietari pentru neplata intretinerii. Pentru ca am copilas mic nu m-am putut prezenta la proces si acesta s-a judecat in lipsa. Acum am primit acasa hotararea judecatoreasca si as dori sa stiu cum pot face recurs...adica cum pot formula cererea de recurs si pe ce baza. As dori sa mai castig putin timp ca sa fac rost de bani sa platesc sau macar sa pot obtine o reesalonare a datoriei pe o perioada mai mare de timp. Am citit ceva despre un proiect de lege in care se spune ca s-ar putea reesalona datoriile la intretinere in 36 de rate lunare. S-a aprobat aceasta lege...sau macar s-a propus in parlament?
Va rog sa ma ajutati....am trei copilasi si din pacate sotul meu a ramas fara serviciu. Sigurul nostru venit este format din alocatiile copiilor+ indemnizatia mea de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani, adica in total cca 880 RON. Nu vrea sa ma trezesc aruncata in strada impreuna cu copiii.... Ce solutii am? :(