Sper sa se rezolve. Daca depasesc termenul de 10 zile...pierd indemnizatia de crestere a copilului :(
Alta dezamagire!!!#-o#-o
I-am spus contabilului ce trebuie scris si...degeaba...nu vrea sa inteleaga!
Maine ma duc din nou la somaj si nu plec de acolo pana nu se rezolva ceva! O sa cer sa stau de vorba si cu seful institutiei (daca se poate)! Sa ia legatura cu angajatorul,sa-l oblige intr-un fel,nu stiu...sa faca ceva!
Va multumesc! Sa va dea Dumnezeu sanatate!
Va multumesc din suflet pt raspuns! Chiar acum o sa il sun.
In legatura cu ITM-ul...chiar astazi am sunat la Campina si mi s-a spus ca daca este vorba de un act care imi trebuie pt somaj (asa cum e anexa 26),trebuie sa anunt la AJOFM ca nu mi se elibereaza (aici este vorba de anexa de la fostul loc de munca,de unde raspunsul patronului a fost "ITI DAU ACTUL ATUNCI CAND VREAU EU!!! si mi-a inchis telefonul). I-am explicat doamnei de la somaj si mi-a spus sa mai incerc... Bineinteles ca o sa mai incerc,este obligat sa imi elibereze actul!
va rog din suflet sa imi explicati cum se completeaza coloana nr 8 din anexa 26 care e necesara pt dosarul de somaj! astazi mi s-a respins dosarul pt a 3-a oara din cauza ca nu am avut coloana nr 8 completata pe ianuarie,februarie si martie anul curent. domnul contabil al frmei la care am lucrat mi-a spus ca de la 1 ianuarie 2011 s-au schimbat niste proceduri si ca nu mai trebuie completata acea coloana.
mi-a refacut anexa,coloana 8 nu a completat-o pe cele 3 luni si bineinteles ca nu mi s-a inregistrat dosarul.
mai am cateva zile la dispozitie pana imi expira termenul de 10 zile...
nu e datoria dumnealui sa stie cum anume se completeaza actele acestea?
va multumesc din suflet pt raspuns.
problema este ca nu am depus dosarul de somaj pt ca mi s-a gresit anexa 14,deci pe luna martie nu am avut nici contract,nici somaj...
nu exista un termen in care angajatorul e obligat sa inmaneze decizia de incetare?
in cazul meu,mi s-a inmanat decizia la o luna si o zi de la data incetarii contractului!!!
buna ziua,
numele meu este B.C.va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
-sunt insarcinata in 17 saptamani;
-in perioada ian 2009-03.06.2010 am lucrat la firma X.contractul a incetat cu data de 03.06.2010 conform art 65(1);
-in data de 10.06.2010 m-am angajat la firma Y.contractul aici mi s-a facut incepand cu luna iulie 2010.am lucrat pana la jumatatea lunii feb 2011.contractul mi s-a incheiat cu data de 28.02.2011 si actele mi s-au dat pe 29.03.2011.mentionez ca angajatorul stia ca sunt insarcinata,chiar am avut concediu medical 09.03.2011-16.03.2011;
-de la somaj mi s-a spus ca este posibil sa nu beneficiez de crestere copil din cauza ca trebuia sa depun dosarul in termen de 10 zile de la data incetarii contractului ca sa nu mi se considere intrerupere;
-am vb cu angajatorul si am intrebat daca imi poate face decizia de incetare cu alta data si mi s-a raspuns ca da,DAR de ce sa plateasca contributiile la stat degeaba?
ar fi de acord sa imi schimbe decizia daca as plati eu contributia la stat pe luna martie si decat sa fac contestatie la tribunal...as plati...
- CE AR TREBUI SA FAC?
-daca imi face incetarea contractului cu 4.04.2011,trebuie platit ceva la stat si pe aprilie?
-la un salariu minim pe economie cat ar insemna darile la stat?
-am semnat statul de plata pe februarie (cu toate ca nu mi-a dat banii)
va multumesc!
Am fost astazi sa semnez actele pt somaj. Ca sa terminam mai repede cu tot balamucul acesta care m-a obosit psihic,i-am semnat foaia de preaviz (cu toate ca nu am avut asa ceva,el a trecut ca mi-a dat preaviz la inceputul lunii mai pana pe 3.06.).Am semnat si decizia de incetare a contractului pe motiv ca societatea a facut restructurari (parca art 65.1),dar nu am vrut sa ii semnez statul de plata pe luna mai.L-am contactat telefonic si mi-a spus ca nu o sa mai bage actele pt somaj pt ca nu am semnat statul de plata.I-am spus de banii pe concediu si a zis ca de la el nu mai vad nici un ban,i-am spus de salariul compensator si a spus ca nu e obligat sa dea asa ceva pt ca el nu are nu stiu ce contract...
Contributiile le-a platit pt k acum o luna o colega a ramas in postnatal si nu a avut probleme cu actele.
Va multumesc pt promptitudinea cu care ati raspuns si sper ca maine,cand ma duc sa semnez actele de somaj,sa nu am nici o surpriza neplacuta...Din pacate,genul acesta de oameni se bazeaza pe faptul ca au bani si relatii.Asta este si motivul pt care evaziunea fiscala,falsul in acte si mita or sa fie mereu "la loc de cinste" in tara noastra.Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! Va multumesc!