Buna seara,
care este solutia legala pentru a rezolva urmatoarea problema
-in 2 din camerele apartamentului nu am beneficiat de caldura pentru ca tevile prin -care circula agentul termic sunt indundate, acelasi lucru se intampla si la apartamentul situat la deasupra
-regia de termoficare nu-mi accepta debransarea pt. ca exista o hotarare a Consilului Local care a stabilit ca in blocurile unde rata debransarilor este mai mica de 25% nu se mai accepta debransari-cred aceasta HCL incalca prevederile Ordinului 91/2007 al ANRSPGC
-3 dintre vecinii de pe vericala ,pe aceeasi coloana, nu sunt de acord cu schimbarea tevilor pt.ca unul are caldura iar ceilaliti doi au centrale
-de la asociatia de proprietari am primit raspunsul ca pe ei nu-i intereseaza sa-mi rezolv problema, le-am solicitat chiar sa gaseasca o solutie ca eu sa platesc caldura pe spatiul unde functioneaza caloriferele iar pt.cele 2 camere sa-mi faca scadere, nu vor nici o varianta
care sunt insitutiile caroira trebuie sa ma adresez si care sunt temeiurile legale pt.a-mi putea rezolva problema cu incalizirea
2 persoane cumpara printr-un antecontract si print-o chianta de mana o casa si un tern de la 2 mostenitori in urma cu 11 ani
mostenitorii detin certificat de mostenitor, titlu de proprietate pe numele parintelui decedat, adeverinte de rol de la primarie, o documentatie pt.deschiderea succesiunii eliberata de primarie in urma cu 6 ani
mostenitorii nu doresc sa faca succesiunea pe motiv de costuri, cele doua persoane nu pot sa obtina un act de vanzare-cumparare autentificat
mostenitorii sunt de acord ca cele 2 persoane sa deschida o actiune pt.ca cele 2 persoane sa obtiuna un act de proprietate pe casa si teren
intrebarea este : ce tip de actiune trebuie sa deschida cele doua persoane si care este instanta competenta la care trbuie sa se adreseze si daca sunt suficiente documentele existente pt.obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare
a fost solicitata politia care s-a deplasat la fata locului a constatat dezastrul produs si a vazut si materialul lemnos la faptuitori acasa, urmand ca proprietarul sa mearga sa depuna plangere si faptuitori sa se prezinte la postul de politie pt declaratii.
plangere se poate depune si la comandamentul judetean pt. operativitate sau doar la postul de politie in taza caruia s-a produs fapta
multumesc pt raspunsuri
care este procedura legala prin care persoane care au incalcat o proprietate privata si au furat material lemnos pot sa fie trase la raspundere pt. fapta comisa si pt.prejudiciile aduse
multumesc
dar instanta nu poate sa-i oblige pe mostenitorii sa faca ceva ca sa-si respecte promisiunea de vanzare
mostenitorii recunosc cele doau documente incheiate si doresc sa rezolve situatia
buna seara,
parinti mei au incheiat un document si o chitanta de mana prin care au cumpartat un teren de la mostenitorii care nu au facuta succesiunea pt.ca nu au mai gasit nici un document de proprietate.
si documentul prin care mostenitorii recunosc ca au primit contravaloarea terenului si chitanta de mana sunt semnate si de martori.
in documentul respectiv este precizat ca s-a recurs la aceasta forma de achitare pana la data clarificarii succesiunii, data la care se face si contractul de vanzare-cumparare; de la data incheierii celor doua documente au trecut 10 ani
cum trebuie sa procedeze parintii mei ca sa obtina un documet de proprietate pe terenul respectiv
multumesc
Teodora