buna seara,
parinti mei au incheiat un document si o chitanta de mana prin care au cumpartat un teren de la mostenitorii care nu au facuta succesiunea pt.ca nu au mai gasit nici un document de proprietate.
si documentul prin care mostenitorii recunosc ca au primit contravaloarea terenului si chitanta de mana sunt semnate si de martori.
in documentul respectiv este precizat ca s-a recurs la aceasta forma de achitare pana la data clarificarii succesiunii, data la care se face si contractul de vanzare-cumparare; de la data incheierii celor doua documente au trecut 10 ani
cum trebuie sa procedeze parintii mei ca sa obtina un documet de proprietate pe terenul respectiv
multumesc
Teodora
Daca mostenitorii nu si-au facut succesiunea ca nu au acte , aproape ca nu au nici o sansa. daca insa da trebuie sa merga la notar sa perfecteze actul sau , de nu in instanta sa-i oblige sa incehie actul
multumesc
dar instanta nu poate sa-i oblige pe mostenitorii sa faca ceva ca sa-si respecte promisiunea de vanzare
mostenitorii recunosc cele doau documente incheiate si doresc sa rezolve situatia
Din punct de vedere legal nu se poate face nimic. Chiar daca ii chemati in judecata acestia nu vor putea face dovada ca au calitate procesuala pasiva in lipsa unor inscrisuri care sa dovedeasca ca au avut sau ca au in patrimoniu terenul ce a facut obiectul promisiunii de vanzare-cumparare.
Totusi daca ii dati in judecata pe acestia trebuie sa chemati si adevaratul proprietar al terenului in calitate de parat iar daca acesta a decedat pe mostenitorii sai .Dovada calitatii de mostenitor se face printr-un certificat de mostenitor sau prin actele de stare civila din care rezulta gradul de rudenie intre decedat si mostenitorii acestuia. Si in aceasta situatie trebuie sa aveti actul de proprietate din care sa rezulte ca terenul respectiv a fost in proprietatea celui pe care la-ti chemat in judecata.
Daca nu exista act de proprietate atunci nu puteti sa faceti nimic.
Cei care v-au facut promisiunea nu pot decat sa va restituie suma primita .
Uzucapiune
ContSters116611
Bună ziua,
Tatăl meu a cumpărat în 1978 un teren, cu un act de vînzare-cumpărare de mînă, cu martori. Terenul nu are ieşire la drum, iar pentru acest ... (vezi toată discuția)
Va rog
popescu 07
am cumpart o parte dintr-un teren si o casa cu chitanta de mana. acum vrem sa cumparam restul terenului. ce act notarial se poate face acum? actul de vanzare ... (vezi toată discuția)