avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate atakiki

Activitate atakiki

Răspuns la discuția Spatiile comune si vecinii
Va multumesc tuturor pentru recomandari. As vrea sa va spun ca eu am trait 33 ani intr-un bloc din Bucuresti si nu am trait ceea ce traiesc acum; de cativa ani m-am mutat in acest imobil, cu o curte interioara destul de mica si cu putini proprietari, in care cam fiecare face ce vrea. S-a pus si problema infiintarii asoc de proprietari. Nu se doreste pe motiv ca ar creste costurile cu intretinerea. Mi-au facut gratar la 1,5 m de geamuri, fara sa ma anunte mai bine de jumatate de an, mi-au inundat casa cu rahat, pentru ca nu avem canalizare. Sa nu va imaginati ca cineva a recunoscut ca e vinovat, ca am primit scuze sau ca am primit bani de reparatii din fond. Nu, le-am suportat din buzunar. Parterul s-a ocupat de niste camine in curte, ca sa ne ferim casele, parterul a refacut soclul, parterul da zapada din curte. Nu am facut reparatii in exterior doar din banii nostri, dar ce folos daca acesti oameni nu-si amintesc d ecurte decat ca sa se relxeze. Si multe, multe altele, pe care nu le trateaza cu seriozitate, pentru ca nu sunt in locul meu. acum ne luptam, eu si vecinii din fata, sa-i facem sa inteleaga ca la parter nu e depozit. La etajele superioare stau ghivece cu plante, la noi, tot felul de lucruri. m-au fortat sa-mi inchid balconul, pentru ca, desi au la 2 m un foisor cu masa si scaune, imi lasa pe balcon scrumiere pline de chistoace, pungi, ustensile de gratar, unelte de gradinarit etc. de aceea va ceream un sfat legal, pentru cu nu merge cu vorba. E prea multa nesimtire, iar eu m-am saturat sa le tot fac observatie,
Răspuns la discuția Spatiile comune si vecinii
Buna ziua, au existat si momente in care vecina din fata a luat cateva lucruri si le-a dus la usa vecinilor carora le apartineau. Din nefericire, au fost aduse inapoi. Asta incercam sa aflu, ce se poate face, ca vorba buna sau conflictele nu functioneaza de niciun fel. Pur si simplu oamenilor li se pare normal ca pe holurile lor sa existe ghievce cu flori si spatiu liber, in timp ce la parter sa stea ingramadite biciclete, caruturi de copii, trotinete, triciclete, cauciucuri de masina etc.
Buna ziua,

Puteti sa-mi suneti cum poate fi reglementata situatia spatiilor comune intr-un imobil cu putini proprietari care nu reusesc sa se inteleaga nicicum?
Inteleg ca nu exista lege care sa reglementeze destinatia spatiilor comune, iar legea bunului simt nu functioneaza. Cum se poate proceda? Cum ii determini pe niste vecini, care isi muta toate bagajele la parterul blocului, unde locuiesc alti proprietari,sa nu blocheze spatiul si sa-si duca bagajele la ei pe etaj, in situatia in care ignora toate invitatiile civilizate de a face acest lucru?
vreau sa mentionez ca nu ne-am constituit in asociatie de proprietari si fiecare are senzatia ca are dreptul sa faca orice, considerandu-se mai proprietar decat ceilalti.
Va multumesc,
Răspuns la discuția Cladire cu vicii de constructie
va multumesc foarte mult pentru raspuns. cred ca ma voi indrepta catre un avocat
Buna ziua,

Acum 1 an de zile, eu si inca 7 vecini am cumparat apartamente intr-un imobil din aproprierea Bucurestiului. Proprietarul ne-a dat o garantie a constructiei de 1 an de zile, verbala. Cladirea a inceput sa aiba probleme la 6 luni de zile de cand ne-am mutat. Fostul proprietar nu a mai raspuns la telefon, l-am gasit intr-un final, a spus ca vine si repara cladirea, dar nu s-a intamplat nimic. Chemand un specialist in constructii am constatat ca acest bloc prezinta vicii de constructie, unul dintre ele fiind si lipsa hidroizolatiei, care costa mii de euro, pe care nu ne permitem sa o suportam noi, si nici nu ni se pare normal, pentru ca ea trebuia sa fie parte a constructiei. Mai mult, curentul electric pe spatiile comune nu se regaseste inregistrat la compania de electricitate nicicum, iar noua, fiind mai multi proprietari, ni s-a respins dosarul, si nu putem intra in legalitate. Se poate face ceva dpdv legal impotriva acestui individ?
Va multumesc pentru raspuns. Asigurare la casa avem, inca nu suntem constituiti in asociatie. E vorba despre tot deranjul nostru in situatia aceasta. Nu putem trece prin asa la nesfarsit. Pana la urma sa zicem ca reparatiile intra in asigurare, dar ce fac eu cu casa/ nu ma pot duce sa locuiesc in strada, sa nu ma folosesc de apartament si de bunurile personale pentru ca unii nu au grija ce fac in baie. Chiar ne este treama. Ce putem face daca plecam din tara si gasim la intoarcere casa plina de rahat? chiar nu se va mai putea locui acolo...
Buna ziua,

Sper ca scriu in sectiunea potrivita. Locuim intr-un imobil langa Bucuresti, o cladire cu 8 apartamente, care dispun de fosa septica in curte. De curand, am fost inundati, mai precis coloana de apa a fost infundata cu diverse obiecte care nu aveau ce cauta acolo, a refulat la noi in casa, doua zile la rand, si de 3 saptamani suntem nevoiti sa nu ne folosim de apartamentul nostru din cauza prejudiciului avut. Nu mai spun de miros, bani pe reparatii, lucruri din casa distruse etc. Ne este teama ca incidentul se va repeta oricand, si mai ales cand nu suntem acasa... Cum ne putem feri dpdv legal de astfel de situatii. N-am auzit de la vecini nici-un scuzati-ne, ne pare rau, nu se stie cine a infundat coloana, pe care-l intrebi, nu arunca nimic in vasele de toalete. Noi, practic, platim pentru greselile alora, Ce putem face sa fim la adapost/ Apartamentul este nou, cladirea, la fel, sunt bani investiti in casa si in lucruri. Eu nu ma pot confrunta mereu cu situatiile astea, sa platesc din banii mei, sa mi se limiteze accesul in casa, si sa ma conformez. Nici vorba.
Din pacate el a cerut micsorarea pensiei pe care nu o plateste si a adus adeverinta de salariu cu venituri zero. deci, cam asta este tatal; pana acum pensia a fost recuperata in instanta cu dosar de executare, dar asta inseamna mereu cate 1500 lei cel putin cheltuieli de judecata din partea mamei, bani pe care nu-i are decat daca o ajutam noi. Asa e, e o situatie foarte urata.
Multumesc pentru raspuns. Este amenintata cu politia ca s-o intimideze; stim foarte bine ca este stupid s-o acuzi pe mama de rapire cand ea iese de fapt cu copilul la plimbare, si totusi ii este teama sa iasa din casa; vrea sa stie secunda de secunda, cum spune el, unde este copilul, de parca ea, ca mama, i-ar putea face vreun rau... de fapt, in acest fel o controleaza, astfel incat sa nu poata actiona in niciun fel in favoarea ei si a copiilor; trebuie sa se ocupe de situatia ei, si nu o poate face stand incuiata acolo, dar faptul ca acum nu are bani o obliga sa traiasca in acest fel. Ceilalti minori ar trebui sa primeasca pensie, asa e, dar nu o primesc, pentru ca au un tata pe care nu il intereseaza soarta lor.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat intr-un caz de incredintare a unui copil de 5 luni, un sugar, inca alaptat de mama sa, pe care tatal vrea sa-l ia cu orice pret. Parintii nu sunt casatoriti, iar mama mai are doi copii de 11 si 9 ani dintr-o casnicie anterioara. As vrea sa mentionez ca este obligata sa traiasca acum din indemnizatia de 700 lei, si nu beneficiaza de niciun ajutor din partea tatilor. Cel de-al doilea tata locuieste in prezent cu ei, plateste chiria pentru el si copil, adica 2/5, pe ea o priveste cum se descurca cu restul. daca nu are bani, o imprumuta el si o obliga sa semneze chitante facute de mana; nu are voie sa iasa din casa cu copilul fara sa spuna unde se duce, iar daca o face este amenintata cu politia, telefonul ii este ascultat, calculatorul urmarit (pentru ca stie tot ce face si vorbeste cu noi), este practic izolata de lume si terorizata zilnic cu solutiile lui: el ia copilul, pentru ca are bani, iar ei ii face program de vizita. Si daca nu accepta, este amenintata. Spuneti-mi va rog ce solutie exista? intr-o prima faza cum poate scapa de el? este toxic pentru copii;el nu intelege ca cei trei minori sunt frati, iar cei mari s-au atasat de cel mic; practic nu-l intereseaza pentru ca exista copilul lui si copiii ei, Apoi stim ca are nevouie de bani si serviciu, dar nu va avea niciodata atat de multi incat sa stea linistita ca nu-l va pierde pe cel mic. Pentru cei mari nu recupereaza pensia aimentara decat cu dosar de executare. Este o situatie foarte grea, intrucat acest barbat profita de faptul ca ea nu are prea multe optiuni si o umileste in ultimul hal.
va multumesc