avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate jianumarian

Activitate jianumarian

Răspuns la discuția Salarii restane
Asta am inteles, insa as vrea sa stiu care(daca) este termenul legal de a-mi da restul de bani cuveniti. Ma astept sa mii dea la urmatoarea lichidare in firma, dar vreau sa-l strang cu usa cum a facut de nenumarate ori cu nenumarati angajati.
Discuție Salarii restane
Buna ziua,

Revin cu o problema mai veche sa spun asa. A trecut o luna de cand mi-am dat demisia de la fostul angajator. Si totusi mai am ceva bani de luat de la el. Intrebarea este daca este vreun termen legal in care este obligat sa-mi dea restul de bani sau este obligat sa mii dea la urmatoarea lichidare?

Multumesc
ok. Asta pot intelege. Insa ce se intampla daca fostul angajator refuza sau ingreuneaza returnarea cartii de munca. Am citit intr-un alt topic tot pe acest site, ca pot fi reangajat si daca fac o cerere cum ca am carte de munca si ca o sa le-o predau( noilor angajatori) in momentul in care intru in posesia ei. Este ok? Legal? Se poate face?
Multumesc
Florin 72 a scris:

Daca v-ati dat demisia nu trebuie sa va elibereze nici o decizie de incetare CIM.

Stati sa inteleg, in cazul in care eu mi-am dat demisia conf art 79 alin 8, pentru nerespectarea contractului de munca de catre angajator, nu se mai elibereaza deloc decizia sau nu mai este asa obligatoriu. Problema este ca la noul angajator, pentru realizarea dosarului de angajare mi s-a cerut expres decizia de incetare a CIM. Dat fiind faptul ca angajatorul mai are sa-mi dea o suma consistenta de bani, deci nici nu incape discutie despre semnarea lichidarii in sine.
va multumesc pentru promptitudine
si daca imi puteti spune de asemenea daca exista un termen legal de eliberare unei astfel de decizii. precizez ca eu, adica angajatul mi-am dat demisia conf art 79 alin 8. influenteaza in vreun fel termenul de eliberare al acestei decizii?
multumesc
Buna seara,
Spuneti-mi va rog: la terminarea preavizului, angajatorul este obligat sa elibereze decizia de incetare a contractului de munca? Sau ma poate "duce cu zaharelu" mai mult timp? Se specifica in codul muncii in vreun articol?
multumesc
Răspuns la discuția salarii neplatite
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sugestii.
Marian Jianu
av.marcel constandache a scris:

1-Nu este necesara notificarea angajatorului prin ITM, va puteti adresa cu cerere (actiune) direct la instanta competenta (Tribunal) de la domiciliul dumneavoastra.
2. Pentru recuperarea drepturilor salariale la care va referiti se poate rezolva si pe calea medierii.

La ce anume va referiti prin mediere? La o terta persoana? Cunoasteti vreun tarif?
Multumesc
este obligatoriu in raza de domiciliu; eu lucrez in alt judet fata de domiciliu. Am inteles ca se poate intenta proces si in judetul in care se afla sediul social al firmei.
Multumesc