avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1281 soluții astăzi
Forum Activitate Ancaemilia

Activitate Ancaemilia

Trebuie solicitate daune morale pe calea unei actiuni civile in justitie, este singura posibilitate. In nici un caz RCA nu despagubeste pentru daune morale, acestea putand fi obtinute numai de la autorul faptei.
Răspuns la discuția Se poate sau nu?
Pentru ca instanta sa pronunte reabilitarea trebuie indeplinite mai multe conditii, printre care durata condamnarii si ca in momentul de fata sa faceti dovada ca aveti asigurata existenta prin munca sau alte mijloace oneste-termenul apartine legiuitorului. Pentru a-mi da seama in ce moment o puteti obtine, unde trebuie sa va adresati cererea dati-mi mai mule date pe adresa anca@avocatnet.ro
Răspuns la discuția Se poate sau nu?
in legea societatilor comerciale nu exista nici o restrictie pentru a infiinta un SRL de o persoana care a fost condamnata pentru savarsirea infr de furt calificat si nici in legea care reglementeaza infiintarea asociatiilor familiale. O data cu intervenirea reabilitarii inceteaza de altfel si orice restrictii posibile.
Răspuns la discuția Tata violent
Stimata doamna,

Problema prietenei dumneavoastra este destul de complicata. In primul rand inteleg ca actiunea de partaj este in curs de derulare, si daca este asa ea are un rol foarte inportant pentru ca pe viitor fosta sotie impreuna cu cei doi copii sa ramana in acest imobil. Situatia clasica , aceasta fiind concretizata in numeroase solutii ale instantelor judecatoresti, este ca apartamentul care face obiectul actiunii de partaj sa fie atribuit sotiei care ramane alaturi de copii, acestia fiind incredintati ei , sotia urmand sa plateasca o sulta sotului ca echivalent banesc corespunzator drepturilor acestuia.(cotei-parti din dreptul de proprietate avand in vedere ca din datele spetei rezulta ca este un bun comun ).
In acest caz exista mai multe ratiuni pentru o asfel de solutie, in opinia mea instanta nu ar putea sub nici o forma a-i atribui sotului apartamentul in cauza, o astfel de solutie fiind pe deplin nejustificata. Avand in vedere ca exista si certificate medico-legale din care reiese ca acesta a avut o atitudine violenta asupra tuturor membrilor familiei, instanta ar putea de asemenea pronunta decaderea din drepturile parintaesti. Pentru o astfel de actiune trebuie facuta o cerere in fata instantei de judeacta, si depuse la dosar acele certificate medico-legale. Mentionez ca pronuntarea decaderii nu va avea drept consecinta sistarea intretinerii fata de minori la care ramane obligat in continuare.
Daca insa se doreste numai evacuarea acestuia este esential ca in procesul de partaj sa se faca o cerere subsidiara, care are caracter accesoriu, prin care sa se solicite instantei ca dupa atribuirea apartamentului sotiei , fostul sot sa fie evacuat datorita comportamentului violent fata de membrii familiei si depuse in cadrul acestei actiuni certificatele medico-legale mai sus mentionate.
Cea mai drastica solutie ar fi intentarea unei actiuni penale pentru savarsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului conform art. 306 Cod Penal si in urma pronuntarii de catre instanta penala a condamnarii pentru aceasta infractiune s-ar putea ulterior obtine conform art. 118 cod penal masura de siguranta a interzicerii de a reveni in locuinta familiei pentru o perioada determinata. Consider insa ca lucrurile se pot remedia mai usor printr-o actiune de divort dublata de o cerere in evacuarea sotului violent, actiune penala fiind ultima solutie si numai in cazul in care violentele nu vor inceta prin simpla evacuare a acestuia prin intermediul unei sentinte judecatoresti de natura civila.
Răspuns la discuția Tata violent
Stimata doamna,