Interesanta spetza. Am cautat in legislatie dar eu nu am gasit raspuns. Sunt curios daca cineva are raspunsul la spetza asta.
Chiar ca esti "OBOSIT" ce vrei sa spui cu: "ai primesc "in mana". " Adica sa îi primesti?
Nu inteleg de ce vrei sa iei echipament in valoarea banilor pe care ti-i datoreaza! De ce nu furi toata firma, ca tot aceeasi pedeapsa vei primi.
Cauta sa obtii o hartie scrisa de la persoana care zici ca se ocupa cu banca si etc. in care sa fie facut calculul cu banii pe care ar trebui sa-i primesti tu. Tot ce trebuie sa faci e sa-ti aduni probe care sa ateste faptul ca tu primeai o parte din salar la negru si alta oficial.
:)) Am fost la notari, nu stiu ce fel de servitute este, unii nici nu au vrut sa vorbeasca de asa ceva, altii au spus sa fac doar o declaratie, unul singur mi-a promis ca se va documenta pana luni sa vada daca este servitutea picaturii de streasina sau ce servitute este (avea biroul la periferia orasului, probabil clientii sunt putin mai redusi ca in alte parti unde nu au chef sa faca lucruri deosebite care mananca timp, fac doar lucrurile pe care le stiu si din asta castiga miliardul intr-o luna ...).
Parerea mea e ca ar trebui umblat la clanul mafiot al notarilor si facut in asa fel incat sa poata deveni notari si alti juristi nu numai cei din clan si fii acestora, astfel incat sa nu fii refuzat de notari pe motiv ca sunt foarte aglomerati. Mi se pare o bataie de joc ca un notar sa castige miliardul intr-o luna si sa nu dovedeasca a face acte la clienti, selectandu-si doar actele cu onorariu substantial iar alti licentiati in drept cu o buna pregatire sa nu poata sa-si castige existenta ...
Exista posibilitatea incheerii unui contract de constituire a dreptului de servitute?
Stie cineva daca trebuie incheiat in forma autentica? Are cineva un model?
Am obtinut certificatul de urbanism. Primaria nu are obiectii. Doar ca pentru a construi cladirea in limita proprietatii vecinului (pe hat, hotar, comfine ...) am nevoie de acordul acestuia. Acord pe care in principiu l-as putea obtine printr-o declaratie notariala. Insa dat fiind faptul ca vecinul a pretins o suma de bani pe care o va incasa pentru acest drept pe care mi-l confera nu este potrivita aceasta declaratie care este cu titlu gratuit.
Intrebarea este ce act s-ar potrivi a fi incheiat din care sa rezulte ca eu practic mi-am cumparat dreptul de a construi in limita proprietatii mele.
Detin un teren cu o suprafata mica, pentru a utiliza mai mult spatiu vreau sa construesc pe hat. Am discutat cu vecinul si am convenit ca eu sa-i platesc suma de 1000 euro iar el sa-mi dea dreptul sa construiesc pe hat.
Initial fac o constructie provizorie din panouri, ca dupa 5 ani sa fac o alta constructie definitiva cu 2 etaje.
Ce act trebuie sa fac intre mine si vecin? Act care sa-mi foloseasca si acum si ulterior.
Detin un teren in oras, la un drum european. Terenul are deschidere 8 m si adancime 21 m.
La sud se invecineaza cu un drum public (21 m), la vest cu drumul european (8 m), la nord si est cu persoane particulare.
Eu vreau sa construiesc un depozit pe terenul respectiv.
Intrebarea mea este ce distante trebuie sa respect eu fata de vecini? si daca pot face constructia pe tot terenul?(cu cat este mai mare depozitul cu atat mai bine, dar trebuie sa respect dispozitiile legale).
Detin un teren in oras, la un drum european. Terenul are deschidere 8 m si adancime 21 m.
La sud se invecineaza cu un drum public (21 m), la vest cu drumul european (8 m), la nord si est cu persoane particulare.
Eu vreau sa construiesc un depozit pe terenul respectiv.
Intrebarea mea este ce distante trebuie sa respect eu fata de vecini? si daca pot face constructia pe tot terenul?(cu cat este mai mare depozitul cu atat mai bine, dar trebuie sa respect dispozitiile legale).
Poate ai dreptate.
Nu le observ pe toate, am formulat o ipoteza.
Dar care e premiul? e onorific sau e ceva material?
Te-ai prins care e treaba cu AVLIL? abcdeadi o ajuta sa scrie cat mai multe mesaje ca sa castige concursul. Ia uita-te sa vezi care sunt castigatorii concursului. Daca nu era sa il contrazica mereu (pate fara rost) pe abcdeadi, nu ar fi castigat la concurs. Eu zic ca sunt amici :)))