avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta amplasare constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta amplasare constructie

Detin un teren in oras, la un drum european. Terenul are deschidere 8 m si adancime 21 m.
La sud se invecineaza cu un drum public (21 m), la vest cu drumul european (8 m), la nord si est cu persoane particulare.
Eu vreau sa construiesc un depozit pe terenul respectiv.

Intrebarea mea este ce distante trebuie sa respect eu fata de vecini? si daca pot face constructia pe tot terenul?(cu cat este mai mare depozitul cu atat mai bine, dar trebuie sa respect dispozitiile legale).
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 15:26, 2 Septembrie 2007
Normele de disciplina in constructii presupun o serie de reglementari cu privire la distanta legala pe care trebuie sa o aiba un imobil fata de vecini si la regimul lui de inaltime. Am intalnit limite cuprinse intre 1,5 si 4 m

Toate aceste detalii sunt cuprinse in Proiectul care trebuie realizat de un arhitect si trebuie depus la biroul de urbanism al primariei de care apartine, pentru obtinerea autorizarii lucrarilor.

Dupa cate stiu, problema distantei fata de imobilele vecine este diferita de la zona la zona, insa sunt distante minime pe care trebuie sa le respecti oriunde.

In zonele aglomerate, dupa cate cunosc, distanta legala este de minimum 4 metri

Cel mai sigur intreaba un arhitect...sau daca cere prea multi bani..... pt sfat..... intreaba la Primarie
Conteaza deasemenea si ce activitati de depozitare vei efectua. In functie de destinatia depozitului, distanta poate varia sau se poate chiar interzice constructia depozitului - de ex. in cazul depozitelor de deseuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta amplacare constructie leoneverde leoneverde Detin un teren in oras, la un drum european. Terenul are deschidere 8 m si adancime 21 m. La sud se invecineaza cu un drum public (21 m), la vest cu drumul ... (vezi toată discuția)
Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)
Aprobari constructii case/blocuri Adrian0585 Adrian0585 Salutare, am urmatoarea situatie: am construit o casa unde nu am respectat retragerea de 3m fata de un vecin si am facut constructia la 1,5m de acel vecin, dar ... (vezi toată discuția)