avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Aprobari constructii case/blocuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Aprobari constructii case/blocuri

Salutare, am urmatoarea situatie: am construit o casa unde nu am respectat retragerea de 3m fata de un vecin si am facut constructia la 1,5m de acel vecin, dar nu am facut cu el acord notarial. Intre timp vecinul a vandut terenul si a venit cineva sa faca un bloc P+2+mansarda. El acum ma preseaza cu faptul ca eu n.am pastrat retragerea si vrea sa facem un acord prin care sa construiasca blocul la aceeasi distanta de 1,5m.Confotm legii blocul trebuie construit la 5m de mine.
Intrebarea mea este daca eu nu sunt de acord cu retragerea lui de 1.5m poate sa ma dea in judecata si sa castige.
PS: Un arhitect m.a sfatuit ca nu are castig de cauza deoarece a cumparat terenul in cunostinta de cauza.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:27, 6 Aprilie 2015
Vă puteți da reciproc în judecată deoarece nu ați respectat distanța față de hotar(și aici intervine condiția ca distanța să fie minim de 3 m sau 1/2 din înălțimea construcției, fiind vorba de însorire- este vorba de Regulamentul general de urbanism) sau vă puteți înțelege printr-un act autentic.asupra distanței la care vor fi amplasate clădirile.
Nu este valabilă teoria d-lui arhitect deoarece nu a intervenit uzucapiunea-casa d-voastră este construită de 30 de ani pe locul respectiv?pentru a fi acceptată ca distanță mai mică decât prevederile legale.
Teoria d-lui se poate aplica în cazul în care de exemplu ridicați o casă în apropierea unei întreprinderi producătoare de noxe și solicitați dărâmarea intreprinderii că vă ridicați d-voastră casa-și vă deranjează- aici intervinde ideea cumpărării în cunoștință de cauză.sau cumpărați un teren înfundat și veți fii obligat să solicitați drum de trecere- altă stare în care ați fii în cunoștință de cauză. Au fost doar exemple pt. a vă arăta de ce nu e valabilă teoria d-lui arhitect, arătată de d-voastră.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta constructie noua fata de vecin chiforcalin chiforcalin Buna ziua, avem o proprietate de 10x100 m2 si am construit casa D+P+E la o distanta de 1.5m fata de proprietatea vecinului (pe cealalta parte fiind drum). ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre casa si constructia unui bloc nou? modelbv24 modelbv24 Buna ziua. Referitor la subiectul dvs. as avea si eu o intrebare. Ce pot face daca langa casa mea se amenajeaza deja santierul pentru constructia a unui bloc ... (vezi toată discuția)
Inaltimea gardului molita molita buna ziua as dori sa ma informati care e inaltimea gardului maxima admisa de lege intr doua proprietatii eu vreau sa fac gard de 2 m iar vecinul se opune si ... (vezi toată discuția)