avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea dreptului de a conduce autovehicule
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea dreptului de a conduce autovehicule

In cazul in care contravenientul nu semneaza procesul verbal intocmit pentru o fapta pentru care este prevazuta sanctiunea complementara de suspendare a dreptului de a conduce, din ce moment va opera aceasta suspendare? Dupa 15 zile din momentul savarsirii contaventiei desi procesul verbal nu a fost comunicat?
Cel mai recent răspuns: leoneverde , utilizator 19:18, 3 Iunie 2010
dupa acele 15zile
dupa expirarea termenului prevazut in dovada eliberata de catre agentul constatator.
Speta nu trebuie tratata cu superficialitate. Dovada si procesul verbal din punctul de vedere al contravenientului nu exista intrucat acestea nu i-au fost comunicate. (In aceeasi situatie cu contravenientul care refuza semnarea procesului verbal se afla si contravenientul caruia i s-a intocmit procesul verbal in lipsa. Caz in care se ajunge la situatia sa-i fie suspendat dreptul de a conduce autovehicole unui conducator auto fara ca acesta sa aiba cunostinta de aceasta suspendare.)
As vrea sa luam in discutie cazul contravenientului caruia i s-a intocmit procesul vrbal in lipsa. Daca suspendarea opereaza dupa 15 zile de la intocmirea procesului verbal iar comunicarea acestuia se face legal in termen de 30 de zile rezulta ca ar fi 15 zile in care contravenientul are suspendat dreptul de a conduce fara ca el sa stie acest lucru iar procesul verbal est perfect legal intrucat a fost comunicat in termen.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
Adrian Copil, Consilier juridic
Interesanta spetza. Am cautat in legislatie dar eu nu am gasit raspuns. Sunt curios daca cineva are raspunsul la spetza asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, ... FlorinElv FlorinElv Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce este de facut in aceasta situatie, pasii la mine au fost: 1. Suspendare permis 30 de zile si primit dovada pt 15 zile ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis matealecs85 matealecs85 Buna ziua, Am si eu o nelamurire/ intrebare. In cursul zilei de azi mergeam cu autovehicolul pe bld Timisoara dinspre intersectia cu strada Moinesti spre ... (vezi toată discuția)