Salutare,
M-ar interesa sa stiu daca avem si pedepsele de invatat la disciplina "Drept Penal " .
Ma refer la cele din partea speciala - care, cat pentru fiecare infractiune .
Acum 3 ani imi aduc aminte ca nu erau pe lista, de aici vine si nedumerirea ;) .
Spor.
absolventa3 a scris:
mai citeste o data, e dat raspunsul corect
Cartile de teste ale lui Raducan sa luati editia a 5.a din 2014 a 4-a e de anul trecut atentie ... Sunt fff bune ... grele ... insa ceva CEVA ramane ...
Alta GRILA cu nelamuriri la NCPC
alta grila ... este gresita ori nu??
NCPC Voineag pg. 114 grila nr 467 ...
Prorogarea conventionala de competenta nu poate opera:
a. in materie de asig. atunci cand alegerea competentei s-a facut inainte de nasterea dr. de despagubire
b. in cazul in care competenta teritoriala a instantei care trebuie sa judece lititgiul este exclusiva
c. in alte procese decat cele privitoare la bunuri...
autorul spune a+c...
eu spun a+b...
in cod spune clar ca ....
art. 126
Părţile pot conveni în scris sau, în cazul litigiilor născute, şi prin declaraţie verbală în faţa instanţei ca procesele privitoare la bunuri şi la alte drepturi de care acestea pot să dispună să fie judecate de alte instanţe decât acelea care, potrivit legii, ar fi competente teritorial să le judece, în afară de cazul când această competenţă este exclusivă.
Eu am sunat la barou, mi s-a admis dosarul, au zis ca o sa publice lista si pe pagina de internet
Pe mine m-a costat 40ron adeverinta de la medicul psihiatru (!). Am sunat la barou si au zis sa-mi completez cererea de examen dupa modelul din regulament. Adica nu au de gand sa puna la dispozitia candidatilor cererea la sediu. De preferinta dosarele sa fie tip plic.
Bună seara , o mică întrebare pt cei care s au înscris , cumva se mai percepe o taxă în plus faţă de cea de 800 de lei ??? vreau să răspundă doar cei care s au înscris, sau care au mai dat anul trecut.
La Bucuresti nu raspunde nimeni. Oricum se afiseaza toate in acelasi timp pe site..