Buna ziua. Am avut proces pentru o anumita speta , adica spor de conditii neuropsihice si am pierdut la Curtea de Apel. Colegele mele , avand aceeasi functie asistent personal, au castigat acest spor, chiar dupa mine. Eu ieri am primit hotararea doar. Vreau sa intreb daca pot folosi calea extraordinara de atac, am gasit la pct.7: ‘daca exista hotarari definitive potrivnice date de instante de acelasi grad sau de grade deosebite, in una sau aceeasi pricina, intre aceleasi persoane, avand aceeasi calitate’. Va multumesc!
Buna ziua. Am un proces pe rol cu un angajator bugetar. Nu am primit indemnizatia de hrana din 1 ian 2019 ci doar din apr 2019 si ei imi invoca in proces ca nu a fost votat bugetul de stat la timp, ci doar din martie si de aceea nu au putut acorda din ianuarie aceasta indemnizatie. Vin cu o lege ca sa nu depaseasca 1/12 din bugetul anului anterior, cand nu era acea indemnizatie de hrana. Ce pot folosi aici? Nu puteau face o rectificare? Multumesc
Mulțumesc. Am depus o cerere specificând aceasta chestiune, și prin urmare, ne-au respins cererea de constituire....de asta am întrebat că poate legal, e altceva...
Cornel Vasile a scris:
Din practica intalnita : Patrimoniul initial al Sindicatului ............ este constituit din taxa de inscriere, pe care au achitat-o membrii fondatori ai Sindicatului, in cuantum de 200 lei.
Bună ziua. Suntem în procedura de constituire a unui sindicat. Am depus la Tribunal documentele. Ne-au cerut dovada patrimoniului inițial. Ce dovada trebuie sa le duc? Ce semnifica asta, in ideea in care noi nu avem clădiri mașini, scaune, etc? Și nici ei nu ne-au explicat. Mulțumesc!
Buna ziua.Va rog sa imi spuneti daca puteti, exista cumva,ceva lege care ma obliga pe mine ca si locatar sa platesc femeie de serviciu pe scara?Avem o femeie de serviciu pe scara de ceva vreme, insa eu de luna viitoare nu o sa mai fiu in tara,plec cu familia,asa ca nu o sa mai stea nimeni in apartament. Doamna care aduna banii pentru femeia de serviciu a zis ca si daca stau si daca nu,eu trebuie sa o platesc in continuare,ca asa zice legea administratiilor de bloc. Mentionez ca administratie(firma de administratie care gestioneaza consumul) nu avem, iar inainte sa nu mai avem,nici atunci nu era trecuta in consum femeia de serviciu.Va multumesc anticipat si va doresc o zi placuta
Si alta dilema,asta e a mea:)...de la primul lui loc de munca i s-a trimis adeverinta aceea cu venitul lui pe ultimele 6 luni,iar media salariului era de 601 lei. El lua si bonuri,pe care firma nu le-a trecut. In urma acestor venituri i s-a stabilit pensia alimentara in valoare de 150 lei/luna. Nu este ciudat,cand tatal este declarat fara venit,fara loc de munca, pensia i se stabileste la 250 lei,iar cand lucreaza,ma gandesc ca pe minumul pe economie era el incadrat, el plateste 150 lei?
Actele le-a depus in 22 noiembrie. Ultima data de judecata a fost 22 martie,iar sentinta definitiva a fost in 29 aprilie. El in luna aprilie i-a trimis prin posta suma de 150 lei,cat e pentru o luna. Insa din 22 noiembrie pana in aprilie...cine da banii aia?Retroactiv,cum scrie si in sentinta,din data de 22 noiembrie el nu vrea sa dea,i-a si zis.
Buna ziua. Va rog daca puteti sa ma ajutati cu informatii legate de urmatoarea problema pe care o intampina cumnata mea. Ea a intentat proces pentru pensie alimentara,la adresa sotului ei,ma rog,sunt despartiti de 8 luni,insa nu sunt divortati,si stau separat. Ea in noiembrie anul trecut a facut actele,au fost 2 date de proces,iar in 22 martie,data la care fostul ei sot nu s-a prezentat, s-a decis de catre instanta valoarea pensiei alimentare. Problema e ca la data intentarii procesului cat si la prima data a procesului, el era angajatul unei firme din localitatea de domiciliu. Insa, la a doua data a procesului,el si nici ea nu s-au prezentat. El deja isi schimbase locul de munca la alta firma, si noi presupunem ca de aceea nu s-a prezentat ca sa nu fie necesar sa zica ca si-a schimbat locul de munca. In fine,de la data sentintei, cumnata mea,in 30 zile nu a facut contestatie. A fost si ea dezinformata de cineva ca legalizarea sentintei costa mult,ea neavand o situatie cat de cat buna,sa-si poata permite legalizari de acte, s-a trezit acum ,dupa perioada de 30 zile sa mearga sa legalizeze sentinta,insa i s-a spus de la tribunal ca daca el si-a schimbat locul de munca,nu prea rezolva multe legalizand sentinta. Ce ar trebui sa faca ea acum?Sa intenteze un nou proces?Va multumesc anticipat.