Sa stiti ca am fost azi la itm si mi s-a zis ca e corect incheiat CIM ca doar societatea a inchis la 15 persoane cu acelasi art si de ce sunt numai eu nemultumita.
Asta mi-a zis si ca alta solutie nu este.
Imi cer scuze ca va plictisesc cu problemele mele.Dar eu stiam ca femeile gravide care mai au putin pana la concediul prenatal nu se concediaza,este adevarat?
Sau legea nu e aplicata de toata lumea?
Pot sa contestez decizia de incheierea CIM ?
Va rog sa ma indrumati ce trbuie sa fac.
Multumesc.
Buna ziua.
Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg cum stau treburile in privinta ajutorului de somaj si a concediului prenatal.
M-am angajat la o firma pe 1 sept 2008 .iar firma a intrat in insolventa inepand cu luna iunie 2010.Mentionez ca sunt insarcinata in 7 luni si ca de la 1 iulie firma ne-a dat in somaj,cartea de munca ne-a incheita-o in baza art.66.
Tot de la 1 iulie medicul de familie mi-a dat concediu prenatal.
Intrebarea mea este unde trebuie sa duc concediul prenatal:la somaj sau la casa de asigurari? Din cate am auzit la firma unde am lucrat nu mai merge.
Eu nu vreau sa iau acum ajutorul de somaj,se poate dupa cei 2 ani de crestere a copilului sa beneficiez de somaj?
Cei de la somaj mi-au zis ca nu voi beneficia de somaj dupa cei 2 ani de crestere a copilului deoarece carte de munca a fost incheiata in baza art 66.
Dar intrebarea cea mai importanta este unde trebuie sa duc concediul prenatal.
Va rog un raspuns urgent.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
Am nevoie de o lamurire cu privire la concediul prenatal.Sunt insarcinata in 6 luni,firma la care lucrez de 1 an si 9 luni a intrat in insolventa acum o saptamana.Momentan eu sunt in concediu medical pana pe 5 iulie si apoi trebuie sa intru in cocediu prenatal.Intrebarea mea este daca hartiile pt conceiu prenatal le duc tot la firma unde am lucrat si cine imi deconteaza concediul .casa de asigurari sau firma in insolventa?Si pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului?Dar de somaj pot beneficia dupa cei 2 ani de crestere a copilului?
Ce lege este?
Va rog un raspuns urgent.
MULTUMESC MULT.