avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cim
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cim

Sa stiti ca am fost azi la itm si mi s-a zis ca e corect incheiat CIM ca doar societatea a inchis la 15 persoane cu acelasi art si de ce sunt numai eu nemultumita.
Asta mi-a zis si ca alta solutie nu este.
Imi cer scuze ca va plictisesc cu problemele mele.Dar eu stiam ca femeile gravide care mai au putin pana la concediul prenatal nu se concediaza,este adevarat?
Sau legea nu e aplicata de toata lumea?
Pot sa contestez decizia de incheierea CIM ?
Va rog sa ma indrumati ce trbuie sa fac.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 15 Iulie 2010
1. Nu mai deschideti mereu un nou topic pentru alte intrebari la aceeasi problema. Nici dvs. nu veti intelege nimic si nici noi nu mai stim la ce sa raspundem. Intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".
2. Concedierea prin desfiintarea postului se face cu art.65 din Codul muncii si pentru concedierile individuale si pentru concedierile colective. Asta o stie si portarul de la ITM (!?). Art.66 din Codul muncii face doar precizarea "concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva".
3. Daca anagajatorul a fost instiintat de dvs., in acsris, ca sunteti gravida nu avea voie sa va concedieze, decat daca firma este in reoganizare judiciara.
4. Puteti sa contestati decizia de concediere la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
In mesajele anterioare ati specificat ca firma a intrat in insolventa .... daca este asa cum ati postat, atunci contestatia dvs nu are sorti de izbanda in instanta, decat daca nu au fost respectate conditiile de forma ale concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea dupa intoarcerea din concediul de crestere a copilului roxanadenis roxanadenis buna ziua.am si eu o nelamurire.pe data de 3.02.2013 copilul meu implineste 2 ani.pe data de 4 ar trebui sa ma intorc la munca.in locul meu a fost angajata o ... (vezi toată discuția)
Intrebare vbc vbc Cic expira peste aprox. 1 luna. Am fost astazi la serviciu sa imi exprim dorinta de intoarcere la locul de munca, insa raspunsul a fost negativ deoarece seful ... (vezi toată discuția)
Somaj adina23 adina23 Buna seara, Am o necalritate ceea ce priveste somaj, am 12 luni lucrate la o firma, vrea sa imi desfaca contractul cu Lit. I, zice acest adm, care nu stie ca ... (vezi toată discuția)