avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate leila.3000

Activitate leila.3000

Conform OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile ulterioare, asiguratele au , potrivit art.23 dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie pe o perioada de 126 zile calendaristice. Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 zile inainte de nastere iar cel pt. lauzie 63 zile dupa nastere, cele 2 concedii putand sa se compenseze intre ele in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului pt. lauzie sa fie de 42 zile calendaristice. Asa spune legea. Problema mea intervine ulterior nasterii, deoarece medicul de familie refuza sa-mi acorde concediu medical mai mult de 42 zile dupa nastere, desi eu nu am utilizat 84 zile inainte de nastere pe motiv ca durata concediului de lauzie este de doar 42 zile. Imi spune ca puteam sa-mi iau zilele inainte de nastere, dar ca acum am dreptul la doar 42 zile. Cum sa procedez in acest caz si in situatia in care nu imi elibereaza certificatul medical necesar pt. a putea primii banii de la societatea la care sunt angajata? Multumesc frunos!
Buna .As avea o intrebare..este valabil un contract de vanzare-cumparare in care s-a introdus alaturi de vanzator si cumparator si un fidejusor, care si-a trecut toate datele si a semant la sfarsitul contractului in calitate de fidejusor, alaturi de vanzator si cumparator? Adica putem solicita recuperarea debitului de la fidejusor in aceste conditii in instanta? Se intelege ca este un contract de vanzare-cumparare cu fidejusiune?? Sau trebuia neaparat atasat acestui contract de vanzare-cumparare in care a semant si acel fidejusor inca un contract de fidejusiune?? Va multumesc!!
De fapt situatia exacta a apartamentului a fost putin mai complicata: este vorba de un apartament 4 camere, era pus la punct, aranjat etc. Apartamentul era pe nume meu si al fratelui meu, lasat de parinti. Parintii mai aveau un apart. 2 camere, care nu era deloc pus la punct. Ne-am inteles cu fratele meu si parintii au trecut apartamentul cu 2 camere pe numele lui si eu l-am mai despagubit cu 20.000 euro, bani intr-adevar dati de sotul meu, dar toate actele pe apartamentul de 4 camere s-au facut inainte de casatoria mea cu sotul meu, acum 2 ani. Din pacate relatia noastra nu a mai mers deloc, eu am incercat sa merg si in Italia, unde lucra el, el a ramas fara servici, ne-am intors in tara..dar a devenit violent din toate punctele de vedere, bea foarte mult si momentan el a plecat la parintii lui, in alt oras..acum apartamentul este intr-o stare jalnica, deoarece l-am lasat sa se ocupe el , sa-l modernizeze si de fapt acum o baie e nefunctionala, o camera este plina de moloz, nici nu are rost sa mai descriu..deci nici nu poate fi vorba de imbunatatiri..eu recunosc ca am primit acei bani cu care mi-am despagubit fratele, dar nu vreau sa fiu nevoita sa-mi vand apartamentul ca sa-i dau inapoi..nu vreau pensie alimentara, nu vreau nimic de la el, mai ales ca el mai are un copil din alta casatorie..vreau sa-mi cresc copilul linistita..atat..dar el spune ca nu-mi va da divortul si ne ameninta pe toti, inclusiv pe mama si fratele meu si spune ca numai daca mergem saptamana asta la notar si facem acea declaratie el imi va da divortul, ma va lasa in pace si nu va mai avea nicio pretentie la niciun ban, pentru copil... Sunt si presata de timp deoarece a zis ca astazi sau maine vine in oras... daca trebuie sa-i dau banii o sa-i dau, dar pot sa fiu nevoita sa vand apartamentul sa-i dau acei bani??
Multumesc de raspunsuri..intr-adevar totul e foarte suspect..sotul asta spune..ca vrea sa aiba o dovada sa-i arate copilului cand va fi mare ca eu am apartamentul si datorita lui, banilor lui. Deci daca am inteles corect si daca el da declaratia la notar ca mi-a dat banii dar nu ii mai vrea inapoi, ulterior la un partaj poate sa-i mai ceara? Acel act notarial nu are valoare ca o renuntare? Si daca nu dau declaratia, el poate sa solicite in instanta sa-i dau toti banii inapoi si sa -i obtina?? Ma poate obliga sa vand apartamentul , care este numai pe numele meu pt. ca sa-i dau acei bani? Va multumesc.
Buna. As avea nevoie de un sfat pentru cine ma poate ajuta..Doresc sa introduc actiune de divort..problema este ca sotul meu care lucra in strainatate cand ne-am cunoscut mi-a dat dupa casatorie 20.000 euro, bani pe care i-am dat fratelui meu, pt. a-l despagubi si pt. a ramane eu singura cu apartamentul ce era pe numele amandurora(eu si fratele meu). Sotul meu spune sa mergem la notar, unde eu sa declar ca am primit acesti bani, sa recunosc ca mi i-a dat, iar el spune ca va declara ca nu are nicio pretentie sa-i mai restitui nimic, ca nu mai cere nimic de la mine, sa ramana totul copilului nostru(sa declare ca nu mai cere banii pt. ca vrea sa ramana copilului nostru) si ca va scrie la notar ca e de acord cu divortul in conditiile acestea. Ce spuneti? Eu ma oblig la ceva daca fac aceasta declaratie? Mai poate ulterior, dupa divort daca introduce partajul sa se razgandeasca si sa ceara acesti bani daca eu recunosc la notar ca i-am primit? Deci ar fi bine sa merg la notar sau nu, in conditiile date? Multumesc