Buna. As avea nevoie de un sfat pentru cine ma poate ajuta..Doresc sa introduc actiune de divort..problema este ca sotul meu care lucra in strainatate cand ne-am cunoscut mi-a dat dupa casatorie 20.000 euro, bani pe care i-am dat fratelui meu, pt. a-l despagubi si pt. a ramane eu singura cu apartamentul ce era pe numele amandurora(eu si fratele meu). Sotul meu spune sa mergem la notar, unde eu sa declar ca am primit acesti bani, sa recunosc ca mi i-a dat, iar el spune ca va declara ca nu are nicio pretentie sa-i mai restitui nimic, ca nu mai cere nimic de la mine, sa ramana totul copilului nostru(sa declare ca nu mai cere banii pt. ca vrea sa ramana copilului nostru) si ca va scrie la notar ca e de acord cu divortul in conditiile acestea. Ce spuneti? Eu ma oblig la ceva daca fac aceasta declaratie? Mai poate ulterior, dupa divort daca introduce partajul sa se razgandeasca si sa ceara acesti bani daca eu recunosc la notar ca i-am primit? Deci ar fi bine sa merg la notar sau nu, in conditiile date? Multumesc
Daca sotul declara ca nu are nici o pretentie nici la bani si nici la bunurile din timpul casatoriei ma intreb care ste sensul unui asa demers la notar.Sigur se ascunde ceva la mijloc, in opinia mea modul de redactare a acordului la notar, care in mod sigur va va prejudicia.Neavand dovezi ca v-a dat banii recurge la acest lucru,Sfatul meu este sa nu mergeti sau daca mergeti sa fiti insotita de un avocat care sa citeasca cu atentie declaratia d-voastra cat si a lui.
Oricum o eventuala declaratie a lui ca nu are nici o pretentie si sa ii ramana totul copilului nu are nici o valoare, este nula. Copiii nu sunt parti in procesul de partaj.
Sa stabileasca legea ce drepturi aveti fiecare in urma desfacerii casatoriei, e mai corect asa.
daca tot nu are pretentii la nimic si de bani sa beneficieze copilul, propuneti-i ca o cota parte din apartament (echivalenta cu 20000 e) s-o donati direct copilului..
in orice caz, nu dati acea declaratie la notar.
Fiind vorba de o suma de bani suficient de mare cat sa fie o nimica toata o consultatie juridica la avocat contracost ar trebui sa va exercitati acest drept.
Trebuie analizate mai multe aspecte juridice.
Multumesc de raspunsuri..intr-adevar totul e foarte suspect..sotul asta spune..ca vrea sa aiba o dovada sa-i arate copilului cand va fi mare ca eu am apartamentul si datorita lui, banilor lui. Deci daca am inteles corect si daca el da declaratia la notar ca mi-a dat banii dar nu ii mai vrea inapoi, ulterior la un partaj poate sa-i mai ceara? Acel act notarial nu are valoare ca o renuntare? Si daca nu dau declaratia, el poate sa solicite in instanta sa-i dau toti banii inapoi si sa -i obtina?? Ma poate obliga sa vand apartamentul , care este numai pe numele meu pt. ca sa-i dau acei bani? Va multumesc.
Alte discuții în legătură
Partaj
MirelaZaharia
Dupa 17 ani de casnicie reusita sunt nevoita sa divortez, deoarece sotul meu are o amanta de aproape un an si de 2 luni s-a mutat efectiv la aceasta. A deschis ... (vezi toată discuția)
Partaj
tinaa
buna ziua. va rog sa ma ajutati sa inteleg la ce bunuri trebuie sa fac partaj in cazul meu.
am terminat divortul in 18.06.2012 .diinainte de casatorie fostul ... (vezi toată discuția)