buna ziua. va rog sa ma ajutati sa inteleg la ce bunuri trebuie sa fac partaj in cazul meu.
am terminat divortul in 18.06.2012 .diinainte de casatorie fostul sot a avut un ap 2 camere si eu o casa la curte dobandita impreuna cu mama mea( eu 1/2 mama 1/2)mama a decedat am facut succesiune cu fratii mei si am mai primi o parte din teren .deci eu aveam 2 camere paianta si 152 mp teren.
in 2009 eu si sotul am luat credit de nevoi personale si am construit o casa in locul celei vechi.problema este ca eu i-am facut procura sa scoata toate actele autorizatiile pentru casa si el in loc sa faca actele corect a fost la notar si a declarat ca in 2005 a demolat si construit o casa proprietatea lui si a mea .
in realitate toate actele dovedesc ca am inceput constructia la casa in 2009 , am acte de cumparare materiale , un contract de constructie pt casa, pe care societatea respectiva nu l-a inregistrat in contab.)el in 2005 nu era proprietar asa cum declara .ambii avem credite de nevoi pers. din cauza ca actele nu sunt bune nu pot vine sa il despagubesc .
ce pot fac in situatia asta si cat ar fi taxa de timbru pt partaj.
Terenul ramane la dvs, in timp ce casa nou contruita va trebui impartita la partaj,. Taxa de timbru va fi in valoare de 3% din valoarea bunurilor asupra carora va judecati.
buna ziua. nu se tine cont de faptul ca a facut o declaratie gresita , tocmai pentru a ma insela si pentru a pune mana pe casa si ca in momentul de fata nu pot vinde sa il despagubesc ? corect nu ar fi sa ii dau valoare banilor pe care el i- a investit (tot creditul la banca cu dobanzi cu tot). el nu are niciun document din care sa reiasa ca a construit o casa decat declaratia la notar gresita declaratie data si in numele meu .
multumesc
Ca ati contruit-o in 2005 sau 2009, oricum casa e bun comun pt ca ati construit-o cu bani comuni in timpul casatoriei.
Cu ap lui de 2 camere ce s-a intamplat, il mai are sau l-a vandut ?
Ce pretentii are fostul sot in privinta casei ?
casa e construita in 2009 . toate actele , facturi , contractesunt cu data asta.el a dat declaratie la notar ca a construit in 2005 .in 2005 nu eram casatorita cu el . apartamenul lui este inca proprietatea lui , e inchiriat fara contract. pretentiiile le schimba de la o zi la alta cand vrea 40.000 E cand 20000E . tot ce a facut a fost sa ma insele sa faca casa sa o vanda asa cum a declarat chiar el , e inregistrat cu tel mobil , nu a dorit sa facem casa sa locuim cu copilul acolo .
am incercat sa vand casa dar pt ca nu am autorizatie nu vrea nimeni sa o cumpere si nu il pot despagubi.
Ce acte a facut daca nu-s in regula ?
Pt declaratia ce nu corespunde adevarului, puteti sa-i faceti plangere la politie sau parchet pt fals in declaratii.
Eu tot nu vad o diferenta in avantajul dvs intre a construi in 2005 si 2009. Daca ar fi construit in 2005 cand inca erati concubini, ar fi avut un drept de creanta pt ce a construit pe terenul altui, drept ce trebuia dovedit. Ca a contruit in timpul casatoriei in 2009 e cu atat mai bine pt el, bunul e comun si daca ar trebui sa dovedeasca si cu ce a contruit are contractul de la banca.
Refaceti actele de care ziceti ca aveti nevoie si ori va intelegeti amiabil pt partaj , ori il faceti in instanta.
Alte discuții în legătură
Acte proprietate
tinaa
buna ziua .
va rog frumos sa imi spuneti daca se poate obtine act de proprietate in instanta pentru o casa construita in 2009 fara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Act proprietate casa
tinaa
buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca pot obtine accesiune imobiliara in instanta in cazul in care am construit o casa pe terenul meu cu materialele mele ... (vezi toată discuția)
Drept de superficie
tinaa
buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)