buna ziua.
va rog sa imi spuneti daca pot obtine accesiune imobiliara in instanta in cazul in care am construit o casa pe terenul meu cu materialele mele .
sau exista o alta solutie sa obtin act de proprietate sa pot face partaj sa o vand?
accesiune nu ai cum. banuiesc ca problema ta e ca nu ai autorizatie de constructie. exista la un momendat o prevedere legala care permitea intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie.
cel mai simplu cred ca r fi sa te duci la primarie sa incerci sa scoti autorizatie, sa intabulezi cladirea in cf SI DEVII PROPRIETAR.
multumesc f. mult . din pacate la primarie nu imi da aut .ca am doar 138 mp teren din 150mp cat e permis pt a construi.va rog daca e o alta solutie ce se poate intampla in aces caz . situatia e mai dificila . eu am facut procura fostului sot (cand eram casatorita)pt a scoate toate autorizatiile , din acest motiv am facut casa ca poate rezolva el cu aut. fostul sot s-a dus la notar si a dat decl ca a construit casa " impreuna cu sotia mea in 2005" eu construind in 2009 casatoria fiind in 2007 . exista o modalitate sa vand casa sa il despagubesc pe fostul sot ? doar asa pot scapa de el.
Drept de superficie
tinaa
buna ziua. va rog sa imi spuneti daca se poate obtine un drept de superficie asupra unui bun , o casa construita in 2009. situatia este urmatoarea: am o cerere ... (vezi toată discuția)