avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte proprietate

buna ziua .
va rog frumos sa imi spuneti daca se poate obtine act de proprietate in instanta pentru o casa construita in 2009 fara autorizatie de constructie . fostul sot in baza procurei pe care i-am facut-o pentru obtinerea autorizatiei de constructie a fost la notar si a declarat pe propria raspundere ca a construit casa in 2005 . acum doresc sa vand casa pentru partaj , sa ii dau o suma de bani pe care a investit-o. nu pot vinde cu acea declaratie facuta de el .care e calea legala pentru a putea obtine un act prin care sa pot vinde casa ?( casa a fost a mea dinainte de casatorie prin act de vanzare cumparare si ulterior o parte din teren prin succesiune dupa mama ).
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tinaa , utilizator 21:25, 29 Iulie 2012
Pentru a putea vinde imobilul constructie+teren trebuie sa aveti act de proprietate intabulat.

Daca ati facut modificari fata de forma initiala a casei din actul de proprietate va trebui sa scoateti autorizatie de constructie in baza proiectului si sa se finalizeze constructia printr-un proces verbal de receptie.

Ulterior trebuie intabulata noua costructie si astfel veti putea sa vindeti si sa va despagubiti cu o suma de bani sotul. Probabil ca veti primi si ceva amenzi.
multumesc mult pentru raspuns. mai am o nelamurire. cu actul de la notar ce trebuie facut e valabil in vreun fel? se poate face partajul cu actele care le am acum cum pot sa il despagubesc daca nu pot vinde acel imobil? prin hotarare judecatoreasca nu se poate obtine un act de proprietate , o constatare ? am inteles de la o agentie imobiliara ca se poate ceva in sensul acesta . multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare constr( c1+c2) + teren in ilfov marius.anton marius.anton Am un teren 500 mp in ilfov( jumate jumate cu fratele meu). am construit si o casa tip duplex pe care am luat autorizatie de constructie ca \" locuinta cuplata ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune alypop_81 alypop_81 In 2003 am cumparat un pamant cu concesiune pe 25 de ani unde am construit o casa impreuna cu fostul meu sot.Pe casa nu am nici un act doar autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Fundație pe un teren concesionat de la primărie. pot vinde construcția fără acordul primăriei? radutacostel radutacostel Buna ziua! In anul 2011 am concesionat de la primarie 300mp prin licitatie durata concesiunii este pe perioada existentei costructiei .Pe teren am construit o ... (vezi toată discuția)