Dupa 17 ani de casnicie reusita sunt nevoita sa divortez, deoarece sotul meu are o amanta de aproape un an si de 2 luni s-a mutat efectiv la aceasta. A deschis actiune de divort inventand motive aiurea, dar eu, la randul meu, am introdus actiune prezentand realitatea. Vom divorta, e clar, nu doreste sa pastreze copilul, asa ca ne-am inteles in legatura cu divortul. Problema se pune la partaj. Conform legii, cota parte e de 50% - 50%, stiu acest lucru. El are acte pentru o mostenire, banii respectivi i-am folosit in comun pentru amenajarea unei case, pe care am vandut-o si apoi, am cumparat un apartament de la parintii mei, cu contract de vanzare cumparare. Mentionez ca, in realitate, noi am platit alor mei costul unui apartament de 2 camere, iar actualul apartament, care va constitui obiectul partajului are 4 camere. Diferenta de pret, pe care nu am achitat-o, este considerata de catre parintii mei despagubire succesorala, deci eu am "mostenit" jumatate din apartament inainte de decesul alor mei. In apartamentul parintilor eu nu voi avea nici o pretentie, dupa decesul acestora, el revenind in totalitate fratelui meu. In acest sens am dat o declaratie in fata a doi martori, in care am specificat si faptul ca am primit mostenirea in avans. Nu am alte acte decat aceasta declaratie si as vrea sa stiu daca ea este valabila si daca in acest fel pot dobandi la partaj ceea ce mi se cuvine de drept. Eu as fi mostenit oricum jumatate din valoarea acestui apartament la succesiune. Raman fara nimic dupa 17 ani de casnicie?
Cel mai recent răspuns:
MirelaZaharia , utilizator
15:22, 16 Noiembrie 2008