avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate fyl

Activitate fyl

Răspuns la discuția Executare silita
Stiu ca banca poate sa ma execute,dar cum ramine cu creanta certa,lichida si exigibila.Nu era normal ca sa se ceara incuviintarea silita impotriva titularului de credit,pentru a se stabili acest fapt ? Eventual eu sa fiu notificat de situatie de catre banca.La dosarul de cerere de incuviintare,nu exista nici-un act care sa ateste ca acesta ar fi intirziat cu plata. Aici este problema.Codul pr.civ. prevede ca somatia de plata se trimite debitorului.Este normal ca daca acesta nu plateste sa fiu execut,dar asa ceva nu exista.
As dori sa stiu daca s-a mai intilnit un astfel de caz :

Este posibil ca giranul unui credit,fara sa fie girant platitor,sa fie executat silit,fara ca impotriva titularului de credit sa fie ceruta in Instanta incuviintarea executarii silite ? Nici macar nu a fost notificat sau somat !
Multumesc anicipat
Răspuns la discuția Prescriere datorie credit
Pina acum nu am primit nimic,notificare,somatie,etc.Verificind pe portal,aceasta este singura solicitare de incuvintare a executarii silite,obtinuta in 2014.Am depus conetestatie si am cerut ca sa prezinte ultima chitanta cu care am platit si extrasul de cont de la acea data de pe chitanta.Suma pretinsa este mai mare decit a fost limita de credit.Dar este vorba de EOS si am vazut pe net de ce sint acestia in stare.
M-am trezit acum cu o executare pentru un card de credit care l-am achitat acum cinci ani si nu stiu unde sint acele acte sau daca le mai am.Asta s-a intimplat la inceputul lui 2009.Din actele primite de la executor reiese ca acest credit a fost a fost cesionat in 2011 iar cesionrul a obtinut incuvintarea executarii in 2014.
Intrebarea este daca termenul de prescriere de trei ani se prelungeste in cazul in care creditorul principal cesioneaza creditul ? Acest termen se reia din momentul cesionarii ?
Răspuns la discuția Contestatie in anulare
Procesul se refera la o contestatie la executare.Contestatia in anulare se refera la ultimul recurs,dupa lamurirea dispozitivului.care a fost in aceeasi nota.Intrebarea era daca poate judeca acesta instanta pe fond recursul contestat.Daca se trimite spre rejudecare la aceeasi sectie,nu ma astept la nimic bun.Acest fapt doream sa-l clarific.
Am depus o contestatie in anulare in baza art.318 teza II si este vorba de o contestatie la executare,care s-a si produs.La ultimul recurs,hotarirea este ciudata si nu poate fi pusa in aplicare,teoretic au cistigat ambele parti,iar speta cea mai importanta,creanta certa lichida si exigibila,care a fost contestata de la inceput,nu s-a judecat nimic,cu toate am acte doveditoare ca aceasta creanta NU este lichida si exigibila !S-a declarat creditul scadent anticipat fara nici-o intirziere la plata !
Intrebarea este :
Instanta care judeca aceasta contestatie poate doar sa trimita recursul spre rejudecare,sau poate sa judece acesta pe fond cauza recurata ? Asta,pe linga varianta respingerii.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția Executarea silita
Multumesc.As mai avea o intrebare.Din cite stiu eu,prescriptia se incepe din momentul ultimei plati. Cei trei ani curg de la ultima plata,pina se solicita incuvintarea in instanta,sau pina cind se pune in aplicare prima poprire ?
Repet,inca nu stiu exact despre ce este vorba.Cu aceasta firma de asigurari nu am avut nici-o legatura.
Multumiri anticipate.
Am primit la serviciu de la un executor o poprire pe salariu in urma unei incuvintari de executare din aprilie 2011 !!??
Nu am acum multe amanunte despre ce este vorba,dar intrebarea mea este :
Este aplicabil in acest caz art.389 din vechiul cpc ? Ce reprezinta cele 6 luni si ce este de facut ?
Repet,inca nu stiu despre ce este vorba,la domiciliu nu am primit nimic.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Executare silita
Banca nu a raportat nici-o intirziere la CRB.Din motive "tehnice" nu ne-au mai fost date extrase de cont cu 4 luni inainte de scadenta anticipata.Singura "dovada" a bancii este o simpla declaratie ca nu am platit.Nici pina acum nu ne-au fost trimise actele contabile,pentru a incheia contabilitatea,cu toate ca s-a si executat imobilul si exista in instana o contestatie.La ora actuala,singura dovada ca nu au existat restante,sint raportarile lunare ale bancii la CRB !
Ca societate am contractat un credit cu o garantare de la PF.Banca adeclarat scadent anticipat creditul cu 4 zile inainte de termen,motivind intirzieri de peste 90 zile.Dar somatia de plata o trimite girantului,fara sa instiinteze intr-u fel societatea,care nu are inca un act pe care sa-l conteste.Am scos de la CRB un extras care atesta clar ca nu sint absolut deloc intirzieri,nici la cat.A In schimb,banca raporteaza suma datorata direct cu 90 zile intirziere,cat.E ! fara a trece prin restul.Poate cere societatea anularea actelor de executare si chiar a contractului pe care banca l-a si incalcat ?? Multumiri anticipate