avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Activitate Martin_

Activitate Martin_

Ma poate ajuta cineva cu un model sau formular pentru propunerea lichidatorului judiciar provizoriu ???
In data de 08.02.2011, am depus o cerere pentru deschiderea procedurii insolventei in calitate de creditor ...

Azi am primit o citatie de la tribunal cu urmatorul continut:
Catre SC X SRL cu sediul in ..................
Avand in vedere dispozitiile art.11 alin.1 lit.c din Legea nr.58/2006, va solicitam sa precizati, in cel mai scurt timp posibil, care este propunerea dumneavaoastra in vederea desemnarii administratorului / lichidatorului judiciar provizoriu, pentru situatia in care cererea de deschidere a procedurii insolventei debitoarei SC Y SRL va fi admisa.
Mentionam ca s-a stabilit termen de judecata la data de 17 martie 2011.

As vrea sa stiu ce trebuie sa fac eu in continuare ?
Am depus cererea ... exista si un nr. de dosar, iar primul termen de judecata va fi in data de _ _.02.2011

Trebuie sa ma prezint si eu la sedinta ??? Cum se procedeaza in asemenea cazuri ?
Multumesc mult pt . raspuns.
Vreau sa depun o Cerere de deschidere a procedurii insolventei impotriva unei firme debitoare.
As vrea sa stiu urmatoarele:
- daca cuantumul minim al creantei este de 10.000 lei conform Art.3 alin 12 din Legea 85/2006 ?
- actele anexate in probatiune (contract; facturi; chitante; extras de cont; fisa client; convocator la conciliere) daca trebuie numerotate si in ce fel ?
- taxa de timbru este de 120 lei ?

Va multumesc anticipat pt. ajutor.
Shema de functionare firma de mediere locuri de munca:
Sa presupunem ca are sub contract 5 locuri de munca in strainatate, pentru fiecare aplicant taxa de inscriere este de 800 Lei.
Pentru aceste locuri de munca se poate aplica pe internet pe diferite site-uri,
Sunt in jur de 205 aplicanti pe www.xjobs.ro; 195 aplicanti pe www.yjobs.ro; 200 aplicanti pe www.yjobs.ro; (sunt multe site-uri de acest gen doar acum sa ramanem doar la 3 dintre ele)
In total sunt 600 aplicanti pe internet , daca o treime din acestia semneaza un formular de aplicare si plateste taxa de inscriere, inseamna 200 x 800Lei = 160.000 Lei .
Dintre cei 200 de aplicanti, pleaca 5 persoane la job in strainatate, acestea mai platesc inca 535 Euro pentru mediere contract.
Conform schemei si formularului de aplicare 195 de persoane pot fluiera a paguba, iar dupa 3 + 1 luni pot solicita retunarea a 50% din suma platita in cazul in care nu o sa se aplice un alt articol din contract care zice asa: Taxa de inscriere NU SE RESTITUIE in cazul REFUZULUI completarii si semnarii Cererii de Restituire in termen de 5 zile de la comunicarea facuta in sris sau telefonic de catre una din partile semnatare.
Dupa parerea mea, este o afacere foarte profitabila, sunteti de acord cu mine ?
CHIAR SE POATE FACE ASTA FARA SA FI TRAS LA RASPUNDERE
In afara de acest Formular de Aplicare care contine 4 pagini (-pag.1: antet firma cu adresa etc...; foto aplicant; date identificare aplicant; adresa; scoli absolvite; specializare; -pag.2: experienta profesionala; cunostinte de lb.eng; textul din mesaj de la "Acest formular" pana la "Nota:"; -pag.3: texul din mesaj "Nota:" pana la final; -pag.4: Anexa 1; consimtamant ref. la prelucrarea datelor cu caracter personal) nu am semnat nici un fel de contract de mediere.
Pe toate paginile am stampila si semnatura firmei. In afara de asta mai am doua facturi si doua chitante contravaloare taxe amintite in "Nota:"
La inscriere mi-au promis ca in termen de o luna de zile se va semna contractul cu angajatorul strain si o sa plec la job , ceea ce nu sa intamplat ...
A doua tentativa de plecare a fost chiar dupa sfintele sarbatori de Pasti, pe urma tot mereu sa mai amanat cate o saptamana .....
Acesti oameni mi-au luat banii fara sa-mi ofere nimic in afara de speranta la inceput si dezamagire spre sfarsit. In situatia mea se afla zeci, poate sute de persoane din toate zonele tarii.
:hm:
La registratura Judecatoriei nici macar nu au vrut sa-mi primeasca cererea pentru eliberarea certificatelor ....
Cum sa procedez pt. a le putea obtine ?
O Instanța judecătorească poate refuza eliberarea certificatelor prevazute in REGULAMENTUL (CE) NR. 2201/2003 AL CONSILIULUI din 27 noiembrie 2003 - SECȚIUNEA 3 - Articolul 39 ??? :O
Certificat privind hotărârile judecătorești în materie matrimonială
și certificat privind hotărârile judecătorești în materia răspunderii
părintești
Instanța judecătorească sau autoritatea competentă din statul membru de
origine eliberează, la cererea oricărei părți interesate, un certificat
utilizând formularul al cărui model este prezentat în anexa I (hotărâri
judecătorești în materie matrimonială) sau în anexa II (hotărâri judecătorești
în materia răspunderii părintești).
In data de 22.02.210 am semnat un "Formular aplicare program U.E. 2010" la o firma de mediere a fortei de munca, conform acestui formular se angajau sa-mi ofere un loc de munca in U.K. in termen de max. 3 luni calendaristice. Nu au facut acest lucru, asa ca am depus o plangere penala impotriva lor la Politia Judeteana. Cei de la Politie spun ca toata afacerea lor este legala, asa ca nu au ce face.
In aceasta situatie sunt zeci de cetateni care au contactat aceasta firma.
In urmatoarele am sa citez din "formularul" ce am semnat:

Acest formular se competeaza la inscrierea/aplicarea pentru un loc de munca in strainatate (sau dupa caz in Romania) a candidatului/ aplicantului.
Taxa de inscriere/aplicare care trebuie platita pentru ca aceasta aplicatie sa fie luata in considerare si procesata in vederea realizarii Contractului de Mediere dintre parti este de 600 Lei + TVA adica 714 lei.
Cuantumul acestei taxe este prevazuta si in Contractul de Mediere dintre parti cu respectarea prevederilor legale in vogoare.
Candidatul este inscris pentru: ..................................................................
Intervalul de timp in care <<denumirea societatii>> va propune candidatului semnarea Contractului de munca extern / Invitatiei oficiale emise de Angajator este intre 0 si 3 luni calendaristice de la data semnarii prezentului Formular de Inscriere.
In cazul in care <<denumirea societatii>> in intervalul stabilit mai sus, din motive obiective nu este in masura a oferi job-ul pentru care a fost inscris candidatul, poate propune acestuia alta oferta de job fara achitarea unei taxe suplimentare din partea candidatului.
Taxa de inscriere este returnabila in proportie de 50% din valoarea totala adica: 357 Lei, in termen de 30 de zile de la depunerea cererii de returnare. Taxa de inscriere NU SE RESTITUIE in cazul REFUZULUI completarii si semnarii Cererii de Restituire in termen de 5 zile de la comunicarea facuta in sris sau telefonic de catre una din partile semnatare.
In cazul in care starea sanatatii candidatului nu mai permite deplasarea acestuia la job, plecarea la job va fi reprogramata la o data ulterioara dar nu mai tarziu de 10 zile de la data initiala de plecare la job.
Candidatul este obligat sa anunte in scris <<denumirea societatii>> despre aceasta situatie si sa trimita actele doveditoare (certificat medical).
In cazul retragerii din motive personale taxa de inscriere nu se restituie.
Nota:
Suma de plata, ca si taxa de interviu este:
100 lei (TVA inclus) - nu este returnabila.

Suma de platit ca si taxa de inscriere este:
600 lei + T.V.A. (=19% adica 114 lei)
de unde rezulta suma de :600+114=714 lei

Pentru toate sumele platite catre compania noastra, platitorul va primi factura conform legii.
In cazul in care platitorul nu se poate deplasa la sediul nostru pentru a-si ridica factura, aceasta va fi scanata si trimisa prin e-mail sau prin fax.
Subsemnatul ...................................................
Am luat la cunostinta de toate prevederile prezentului formular de inscriere, de conditiile inscrise in acest Formular si sunt de acord cu aceste prevederi.

Nume si Prenume Candidat: ..................................................