Dupa semnarea antecontractului mi-au adus la conostiinta ca asa se va face plata la contract ,asa au stabilit si cu notarita. Eu am intrebat de ce si ei mi-au spus ca asa doresc si este perfect legal . Apoi am intrebat un vecin mai in varsta care mi-a spus ca asta ar putea fi problema ..
In final am mers la notarita care mi-a spus ca nu vede de ce nu poate incasa vanzatoarea banii prin mandatar.
Buna ziua ,
Am semnat un precontract si am achitat un avans cash catre vanzatoare.
La semnarea contractului ar trebui sa virez banii in contul concubinului ,cu procura ,deoarece vanzatoarea are datorii mostenite de la sotul defunct .
Nu sunt ipoteci sau datorii legate de casa ,aceasta fiind mostenita acum o luna de vanzatoare . (Unic mostenitor)
Este vreun risc pentru mine ca si cumparator sa fiu vizat de banci sau de altcineva deoarce vanzatoarea fenteaza bancile ?
Multumesc anticipat .
Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren cu o casa construita in 1966.
Pe vremea cand a fost casa construita nu se obtineau avize de constructie de la primarie. Casa (pare ca) nu detine acte la primarie, in schimb figureaza la serviciul de taxe si impozite.
Notara la care am fost ne-a spus clar ca fara anexa 1.52( certificat de atestare a edificarii/extinderii constructiei) sau certificatul pentru atestare ca petentul este cunoscut ca proprietar, completate de primaria de sector nu va face nici o vanzare-cumparare.
Dupa drumul la primaria de sector, doamnele ne-au spus ca aceste formulare nu se mai completeaza din anul 2015. Ne-au recomandat sa scoatem un certificat de atestare fiscala cu care sa mergem la un cadastrist care va face masuratorile pentru a inscrie imobilul in cartea funciara.
Ce este de facut?
- Cautam alt notar?
- Mergem pe drumul indicat de cei de la primaria de sector?
-Exista un anumit departament in primaria de sector la care trebuie sa ne adresam, asa cum trebuia si nu am facut de la inceput?
Problema este ca nu s-a dus la spital sa declare vatamare corporala , de aceea cred ca nu se ia in considerare ca ar fi grava fuga de la locul accidentului .
Imi poate recomanda cineva un avocat care poate ajuta la acest caz si eventual castiga ?
Salutare.
O persoana din familie a avut un accident rutier , si as vrea sa stiu daca am baza pentru a da in judecata persoana care a cauzat accidentul.
Iata cum s-a intamplat :
Tata era la semafor in Logan si dintr-o data a intrat in spatele lui un Jeep x5 cu viteza foarte mare , Loganul a fost aruncat violent in masina din fata, si a urmat cursul peste refugiul de tramvai direct in intersectie.
Tipul cu Jeep-ul vroia sa faca o depasire pe dreapta si nu il lasa altul ... nu ca m-ar interesa pe mine ...
Tata a fost foarte "zdruncinat" , cateva zgarieturi la picioare, tensiune si dureri de spate, masina este praf facuta pe spate iar fata partial pe dreapta.
Cineva l-a sfatuit pe tata ca nu are sens sa se duca la spital si sa stea internat , pentru ca nu ar putea ajunge la un rezultat favorabil decat in cativa ani .
Acum avem RCA-ul respectivului cu JEEP-ul dar la Carpatina , cea mai neserioasa firma de asigurari ...
Nu se stie cand o sa mai reparata masina , si oricum la cum arata nu o sa mai mearga bine niciodata.
Se pote da in judecata acum tipul pe anumite motive de daune morale si materiale ?
Cum se procedeaza de regula , cat dureaza sa obtii o solutionare daca am fi procedat corect de la inceput ? ... Asta ca sa stiu si eu pe viitor ....