avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Salutare.
O persoana din familie a avut un accident rutier , si as vrea sa stiu daca am baza pentru a da in judecata persoana care a cauzat accidentul.

Iata cum s-a intamplat :
Tata era la semafor in Logan si dintr-o data a intrat in spatele lui un Jeep x5 cu viteza foarte mare , Loganul a fost aruncat violent in masina din fata, si a urmat cursul peste refugiul de tramvai direct in intersectie.
Tipul cu Jeep-ul vroia sa faca o depasire pe dreapta si nu il lasa altul ... nu ca m-ar interesa pe mine ...
Tata a fost foarte "zdruncinat" , cateva zgarieturi la picioare, tensiune si dureri de spate, masina este praf facuta pe spate iar fata partial pe dreapta.
Cineva l-a sfatuit pe tata ca nu are sens sa se duca la spital si sa stea internat , pentru ca nu ar putea ajunge la un rezultat favorabil decat in cativa ani .
Acum avem RCA-ul respectivului cu JEEP-ul dar la Carpatina , cea mai neserioasa firma de asigurari ...
Nu se stie cand o sa mai reparata masina , si oricum la cum arata nu o sa mai mearga bine niciodata.

Se pote da in judecata acum tipul pe anumite motive de daune morale si materiale ?
Cum se procedeaza de regula , cat dureaza sa obtii o solutionare daca am fi procedat corect de la inceput ? ... Asta ca sa stiu si eu pe viitor ....

Multumesc mult.
Mircea
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:04, 17 Iunie 2010
Am uitat sa precizez ca tipul cu JEEP-ul ,care a si fugit de a locul accidentului , a primit o amenda de 120 lei si cateva puncte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal dvs trebuia sa se prezinte la serviciul de medicina legala pt a-si scoate certificatul medico-legal si daca nu au trecut 2 luni de la eveniment , ii poate face plangere penala pt vatamare corporala din culpa . De asemenea i se va intocmi si dosar penal pt fuga de la locul accidentului din care au rezultat vatamari corporale . In cadrul procesului penal , sa se constituie parte civila pt a solicita si primi daune materiale si morale .
Problema este ca nu s-a dus la spital sa declare vatamare corporala , de aceea cred ca nu se ia in considerare ca ar fi grava fuga de la locul accidentului .
Imi poate recomanda cineva un avocat care poate ajuta la acest caz si eventual castiga ?
acest răspuns util
Raspunsul distinsei dne consultant era ca daca nu au trecut doua lunimai poate fi formulata plangere penala pentru loviri si alte violente si nu ati raspuns pe acest aspect.

acest răspuns util
Societatea de asigurare va despagubeste cu valoarea autoturismului la data accidentului din care se scade valoarea ramasa (valoarea partii neavariate) care este egala cu 25% din valoarea autoturismului la data accidentului. Dupa stiinta mea societatile de asigurare folosesc aceasta valoare pentru "valoarea ramasa" cu toate ca ordinul CSA prevede limite pentru aceasta valoare.
In privinta recuperarii diferentei de dauna singura solutie (presupun ca rezolvarea amiabila nu este posibila) este actionarea in instanta. Rezolvarea problemei pe aceasta cale nu este sigura, dar exista sanse. Exista argumente atat pro cat si contra obligarii conducatorului auto vinovat la plata diferentei de dauna. Aveti nevoie de un avocat si de expert judiciar auto (consilier) specializati in asemenea cauze. Totul depinde de modul in care acestia pun problema in fata instantei, dar, mai ales, de modul de intelegere a judecatorului.
Bafta!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cateva nelamuriri ionut eu ionut eu am avut un accident cu masina, un tip cu o Raba din 1977 a intrat pe contrasens m-a lovit si masina mea un BMW x5 a fost rasturanta , avariata , cel care m-a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-probleme asigurator astra florin_leu florin_leu Buna ziua,In data de 22.06.2010 am fost implicat intr-un accident rutier din vina unui sofer care nu mi-a acordat prioritate, a accelerat crezand ca are timp ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)