avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare casă, transfer bani în contul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare casă, transfer bani în contul concubinului cu procură, datorii la bănci

Buna ziua ,
Am semnat un precontract si am achitat un avans cash catre vanzatoare.
La semnarea contractului ar trebui sa virez banii in contul concubinului ,cu procura ,deoarece vanzatoarea are datorii mostenite de la sotul defunct .
Nu sunt ipoteci sau datorii legate de casa ,aceasta fiind mostenita acum o luna de vanzatoare . (Unic mostenitor)
Este vreun risc pentru mine ca si cumparator sa fiu vizat de banci sau de altcineva deoarce vanzatoarea fenteaza bancile ?
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: mitica19 , utilizator 22:40, 17 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa intelegem ca ati achitat avansul catre vanzatoare si ati incheiat un act sub semnatura privata sau un antecontract la notar? Sa intelegem ca ulterior veti finaliza contractul de vanzare cu mandatarul vanzatoarei (ma rog, concubinul acesteia, are mai putina importanta), caruia ii veti achita si suma, in contul lui (si nu in contul vanzatoarei). Corect?
Da, este o abordare atipica, deoarece de obicei plata se face in contul vanzatorului, insa nimic nu impiedica partile ca sa dispuna prin vointa lor ca plata sa se faca in contul madatarului, iar ulterior acesta si vanzatoarea sa se desocoteasca. Fata de cele de mai sus, este necesar ca mandatul respectiv (procura) sa fie expres si clar intocmita in acest sens.
Acum, se poate pune si intrebarea, de unde stiti dvs ca vanzatoarea fenteaza bancile? V-a divulgat ea aspectul sau este o presupunere a dvs.? (raspunsurile nu intereseaza in mod absolut, eventual trebuie apreciat in ce masura sunteti parte la o eventuala frauda, cu intentie si cu buna stiinta).
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
Dupa semnarea antecontractului mi-au adus la conostiinta ca asa se va face plata la contract ,asa au stabilit si cu notarita. Eu am intrebat de ce si ei mi-au spus ca asa doresc si este perfect legal . Apoi am intrebat un vecin mai in varsta care mi-a spus ca asta ar putea fi problema ..
In final am mers la notarita care mi-a spus ca nu vede de ce nu poate incasa vanzatoarea banii prin mandatar.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu pot decat sa reiau ce am scris mai sus. Nu vad niciun impediment ca actul sa se faca in acest mod, daca partile asa agreeaza. Iar faptul ca ati discutat si cu notarul vine sa confirme acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
trandafir2, moderator
buna seara!
nu este sanatoasa cumpararea aceasta.
orice creditor care va afla ca in ultima luna vinzatoarea a mostenit si apoi a instrainat un imobil, va putea cere in instanta anularea actului de vinzare cumparare si executarea silita a imobilului mostenit.
aceasta situatie va va pindi timp de trei ani,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in pretentii niculaucarmen niculaucarmen in anul 2008 am cumparat un teren printr-un antecontract de vanzare-cumparare iar la semnarea actului a participat mandatara vanzatoarei. Perfectarea ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament sofrana sofrana Buna seara,as avea rugamintea sa ma ajutati cu un sfat{doresc sa cumpar un ap.de la persoana fizica.Persoana vrea un avans din care sa-si plateasca ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare Iael Iael Care este modul cel mai sigur de a incheia un antecontract , fara teama ca se poate pierde avansul in eventualitatea ca vanzatorul ar mai fi putut incasa avans ... (vezi toată discuția)