avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in pretentii

in anul 2008 am cumparat un teren printr-un antecontract de vanzare-cumparare iar la semnarea actului a participat mandatara vanzatoarei. Perfectarea ulterioara a actelor de vanzare-cumparare am conditionat-o de obtinerea unui credit bancar care sa acopere diferenta de pret din pretul total stabilit (am achitat un avans la semnarea antecontractului) dar nu mai tarziu de 21 zile din momentul inchierii antecontractului. Desi am depus toate diligentele la banca pentru a obtine creditul, banca mi-a refuzat acordarea acestui credit, nemaiputand astfel sa achit intergal pretul terenului. Ca urmare acestui fapt, vanzatoarea ar trebui sa imi restuie avansul acordat intrucat, contractul de vanzare cumparare nu a putut fi perfectat, fara ca eu sa am vreo culpa, insa aceasta refuza. Impotriva cui formulez actiunea in instanta, impotriva proprietarei terenului in cauza sau a mandatarei acesteia?????
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:21, 11 Octombrie 2010
buna ziua.
impotriva proprietarei terenului, mandatara doar a reprezentat-o pe aceasta.
Formulati actiune impotriva promitentei vanzatoare( proprietara terenului), nu conteaza de cine a fost reprezentata la incheierea antecontractului.

exista sanse sa imi recuperez suma acordata ca avans??? exista un temei legal in acest sens?
depinde de clauzele pe care le contine antecontractul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare fara conditii impuse cumparatorului mirea mirea Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare unde conditiile impuse pentru vanzator erau: in cazul in care perfectarea contractului de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Antecontract prima casa biapop biapop Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la formularea clauzelor unui antecontract de vanzare cumparare prin credit ,, Prima casa'': Peste doua zile ... (vezi toată discuția)
Cumpărare casă, transfer bani în contul concubinului cu procură, datorii la bănci mircea1st mircea1st Buna ziua , Am semnat un precontract si am achitat un avans cash catre vanzatoare. La semnarea contractului ar trebui sa virez banii in contul concubinului ... (vezi toată discuția)