avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate gabryela_206

Activitate gabryela_206

Răspuns la discuția divort
nu cred ca banca va accepta deoarece nu are carte de munca deci nu poate dovedi ca e in stare sa plateasca rata inca 25de ani....singura solutie este sa il vindem dar banca mi-a zis ca mai devrme de 5ani nu se poate deoarece programul prima casa nu da voie la asa ceva.
Discuție divort
Am cumparat un apartament prin programul Prima Casa,este pe numele meu si mama ca coplatitor,daca divortez sotul are 50% sau mai putin dreptul la apartament.Stiu ca 5ani nu am voie sa vand apartamentul si nici nu am banii necesari sa ii dau ce ii apartine sa raman eu in apartament,daca plec pana se implinesc cei 5ani din apartament(adik in 2018) ca sa il putem vinde sa facem partajul, poate sa declare ca am parasit domiciliul si sa numai am nici un drept la apartament?el a spus k nu va pleca niciodata din apartament.
Răspuns la discuția Am nevoie de un sfat
Am semnat decizia de incetare,in care scrie ca pe data de 08.04.2011 imi inceteaza contractul de munca in temeiul art.65 alin1 iar in perioada de 18.03-07.04.2011 beneficiez de preaviz si ca nu este necesara prezenta mea la munca insa societatea va plati perioada de previz
Buna ziua,as dorii cateva sfaturi in legatura cu o problema pe care o am.Am fost angajata aproape doi ani,pe data de 17aprilie am fost data afara,mi-sa inmanat decizia de incetare cu data de 8.04.2011(in perioada 18.03-07.04.2011 am fost trecuta in preaviz,dar fara sa vin la munca) mi s-a spus ca pe data de 20aprilie(data de salariu) sa ma duc la firma sa-mi faca lichidarea,am fost si am luat salariu intreg pe luna martie spunanadu-mi ca lichidarea se face in mai ca am cateva zile si pe aprilie,am intrebat de zilele de concediu ramase si neplatite raspunzandu-mi ca se vor calcula si se vor plati la lichidare,am cerut un fluturas sa vad si eu cati banii am luat si nu mi sa dat,doar ce-am vazut pe statul de plata ca erau 10 zile de concediu trecute,am intrebat de ce sunt trecute acolo daca eu am luat salariul intreg(si pe perioada de preaviz) normal trebuia sa fie 920lei + banii pe concediu,nu a stiut ce sa-mi spuna mi-a zis sa intreb la contabilitate,am intrebat a doua zi dar nu mi-a dat un raspuns concret si ca se vor calcula pentru data viitoare cand ma voi duce la banii............astazi am intrebat-o pe o fosta colega de la contabilitate si mi-a spus ca eu pe perioada preavizului am fost trecuta in concediu(fara stirea si acordul meu),m-am interesat si stiu ca preavizul se plateste si banii pe concediu ar trebui sa m-i dea separat,nu cred ca este corect cum au procedat.....va rog mult de tot dati-mi un sfat cum sa procedez,ce ar fii mai bine sa fac in cazul acesta.

Va multumesc,
Răspuns la discuția Concediu de odihna
Concediul pentru evenimente speciale,pentru casatorie(cele 5zile) cand se iau inainte sau dupa eveniment
si aceste 5 zile se pot lua si inainte de eveniment sau numai dupa casatorie......am citit in codul muncii,daram vazut ca nu se mai specifica nr.de zile pt.concedii pt.evenimente speciale,.....unde gasesc si eu un citat in care sa scrie ca nu trebuie sa lucrezi la stat ca sa poti beneficia de cele 5zile,sa pot sa-i demonstrez sefului ca am dreptul si eu la acele 5zile........
Ma puteti ajuta intr-o problema........peste o luna am nunta si vroiam sa-mi fac cererea pentru concediu,am inteles ca se dau 5 zile pentru casatorie,acestea se dau inainte inainte sau dupa nunta,acum cateva luni i-am spus sefului de nunta si mi-a zis sa ma duc la stat sa-mi dea cele 5zile ca el nu este obligat sa-mi dea,este adevarat?daca lucrez la o firma particulara nu am dreptul la cele 5zile?......astept rasp.urgent