avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

buna ziua,am si eu o intrebare!in data de 18 iunie se implinesc 42 de zile de la nasterea baietelului nostru iar sotul meu care lucreaza in invatamant va intra in concediu de crestere copil;o parte din zilele de concediu de odihna le-a luat in decembrie,exista vreo lege prin care sa i se plateasca zilele ramase chiar daca intra in concediu de crestere copil?multumesc
Cel mai recent răspuns: gabryela_206 , utilizator 14:37, 17 Iunie 2010
1. Codul muncii spune: compensarea in bani a CO cuvenit si neefectuat se face numai la incetarea contractului individual de munca (CIM).
2. In cazul CCC pana la 2 ani este vorba de o suspendare a CIM nu de incetarea lui.
3. CO restant, il poate lua, in natura, dupa incetarea CCC.
Concediul pentru evenimente speciale,pentru casatorie(cele 5zile) cand se iau inainte sau dupa eveniment

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a zilelor de concediu neefectuate in cazul suspendarii cim Veronica88 Veronica88 Am urmatoarea speta: Salariata intra in concediul prenatal cu zile de concediu neefectuate si doreste compensarea in bani deoarece are CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat mary8040 mary8040 Sunt in concediu crestere copil din 1 februarie 2010.Nu am putut efectua concediul de odihna pana la data de 31 august 2010 si ca urmare am facut cerere pentru ... (vezi toată discuția)
Efectuarea co restant dupa intoarcerea din ccc Criatinam Criatinam Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane ... (vezi toată discuția)