avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate marcoprod

Activitate marcoprod

1. Inainte de a pleca definitiv din localitatea "A", am expediat fostului coleg (plecat in localitatea "B") un colet cu un obiect ce ii apartinea. Ne-am inteles ca el sa plateasca costul transportului.
2. In momentul sosirii la destinatie, in "B", colegul nu era acasa iar mama sa a refuzat sa plateasca transportul si implicit sa preia coletul
3. Coletul a fost returnat in localitatea "A".
4. Eu nu mai ma intorc in localitatea "A" si nici nu ma intereseaza obiectul
5. Firma de curierat (ultra!!!) rapid, imi tot trimit mesaje, ma suna, trimit sms-uri ca sa ridic coletul. Le-am explicat faptul ca nu e obiectul meu, ca a fost o intelegere cu colegul ca sa ii trimit obiectul si ca el va suporta costul transportului si ca sa ia direct legatura cu el ca sa i-l predea. Firma a replicat, spunand ca vor trebui platite 3 transporturi. Le-am raspuns ca nu este problema mea si sa discute cu destinatarul.
Intrebari:
a) ce se intampla daca destinatarul nu vrea sa ridice coletul?
b) pot avea neplaceri cauzate de faptul ca eu nu sunt interesat sa ridic acest colet si, in plus, nici nu mai sunt de 2 saptamani in localitatea "A"?
Multumesc!
Multumesc! Cu stima!
Multumesc. Nu sun de profesie jurist ci IT-st, programator. Probabil nu am pus problema suficient de clar. Nu data intrarii in vigoare a ordonantei ma intereseaza ci data de la care se aplica articolul (5^1) care incepe cu "Începând cu luna martie 2019,...... beneficiaza de aceleasi drepturi...." La fel de bine ar fi putut specifica o alta luna, ex aprilie sau iunie, caz in care s-ar fi aplicat de la 1 a acelei luni?
De cand va produce efecte articolul 2 din OUG 12/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției, care spune urmatoarele:
art.2. La articolul 120 (al legii 304/2004 modificata in 2018), după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (51) și (52), cu următorul cuprins:
(51) Începând cu luna martie 2019, specialiștii IT din cadrul instanțelor și parchetelor, din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia, al Ministerului Justiției și al Inspecției Judiciare beneficiază de aceleași drepturi salariale ca specialiștii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice."

Deci, de la ce data concreta se va aplica? 1 martie sau 7 martie (data publicarii in MO)?
Multumesc
Răspuns la discuția debransare de la termoficare
Art. 30 din Legea nr. 325/2006
(2) Deconectarea unui consumator dintr-un condominiu se face cu respectarea urmatoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala cât şi pe verticală;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotarârea adunarii generale, asupra intenţiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel putin 30 de zile înainte.
--- Mai cititi si articolul de mai jos, e foarte util:

[ link extern ]

Practic, aveti nevoie de acordul vecinilor imediati (vecini de perete, de jos si sus), dati o cerere la asociatie pentru a va da acordul scris (pe care nu vi-l pot refuza pentru ca nu au imputernicirea lagala de a va impiedica), va debransati printr-o firma autorizata si apoi ii anuntati ca v-ati debransat. Furnizorul poate veni sa verifice modul in care s-a facut debransare iar dvs sunteti obligati sa-i lasati.