avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De cand produce efecte un articol din OUG?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De cand produce efecte un articol din OUG?

De cand va produce efecte articolul 2 din OUG 12/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul justiției, care spune urmatoarele:
art.2. La articolul 120 (al legii 304/2004 modificata in 2018), după alineatul (5) se introduc două noi alineate, alineatele (51) și (52), cu următorul cuprins:
(51) Începând cu luna martie 2019, specialiștii IT din cadrul instanțelor și parchetelor, din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii și al instituțiilor aflate în coordonarea acestuia, al Ministerului Justiției și al Inspecției Judiciare beneficiază de aceleași drepturi salariale ca specialiștii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție stabilite potrivit legislației privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice."

Deci, de la ce data concreta se va aplica? 1 martie sau 7 martie (data publicarii in MO)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: marcoprod , utilizator 10:55, 13 Martie 2019
Ordonanțele de urgență ale Guvernului intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, sub condiția depunerii lor prealabile la Camera competentă să fie sesizată, dacă în cuprinsul lor nu este prevăzută o dată ulterioară.
Multumesc. Nu sun de profesie jurist ci IT-st, programator. Probabil nu am pus problema suficient de clar. Nu data intrarii in vigoare a ordonantei ma intereseaza ci data de la care se aplica articolul (5^1) care incepe cu "Începând cu luna martie 2019,...... beneficiaza de aceleasi drepturi...." La fel de bine ar fi putut specifica o alta luna, ex aprilie sau iunie, caz in care s-ar fi aplicat de la 1 a acelei luni?
" Incepand cu luna martie 2019 ...", altfel spus cu data de 01.03.2019 ...
Multumesc! Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi ale regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, cunoasteti alte prevederi ale Regulamentului de ordine interioara a parchetelor privind arhivarea electronica a dosarelor, decat cea pe care am ... (vezi toată discuția)
Intrarea in vigoare a legii republicate grigoremusat10 grigoremusat10 O lege republicata, de cand produce efecte, de la data la care s-a facut republicarea in M.O. sau dupa 3 zile de la data republicarii. De exemplu, Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru ENGFULL ENGFULL unde se plateste taxa judiciara de timbru? ( pers jd) acum vreo 2 saptamani am platit taxa la trezorerie , acum am inteles ca de la 1 mai se palteste la ... (vezi toată discuția)