avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Activitate cristinaiasi

Activitate cristinaiasi

Buna seara. Am avut o noua discutie astazi si cu primaria si cu cei de la intretinere astfel:
- cat timp sunt chirias am de achitat doar chiria si facturile mele ( nu mi-ai spus in fata ca vor mai fi si costuri in plus , dar de la administratie m-au sfatuit sa-mi recalculez tot timpul facturile ) .
Situatia se complica atunci cand voi dori sa cumpar aceasta locuinta Anl , al carei proprietar este acum primaria. Astfel :
- primaria are voie sa vanda aceste locuinte doar daca obtine o adevererinta de la firma de intretinere ca nu sunt datorii , si ca se aproba schimbarea de proprietar .( am inteles ca la notar ar fi nevoie de acest document ).
Cei de la primarie m-au sfatuit sa deschid proces improtriva firmei de intretinere pt radierea datoriilor de pe acest apartament .( cand voi dori sa il cumpar) .
In schimb cei de la Termoservice ( intretinerea ) mi-au spus ca vor radia aceste cheltuieli numai dupa ce primaria le achita sau dupa ce deschid eu un proces impotriva primariei sa isi achite datoriile pt aceasta locuinta. Complicat....

Atat primaria cat si cei de la Termoservice mi-au spus ca nu au mai intalnit nici un caz pana acum , in care cineva sa vrea sa cumpere o locuinta cu datorii atat de mari, si au dat-o din colt in colt . Din punct de vedere legal ce ma sfatuiti ca sa pot achizitiona aceasta locuinta fara sa achit aceste datorii separat de pretul apartamentului ?Multumesc!
Buna ziua. Multumesc pentru raspunsuri . Cei de la primaria Iasi mi-au spus ca firma de intretinere a dat in judecata chiriasii cu datorii si a castigat procesul, doar ca pe numele chiriasilor nu este nici un bun ( imobil,mobil , etc ) si sunt plecati in strainatate, nu au achitat nici un ban de cand s-a terminat procesul.
Daca eu inchiriez acest apartament nu ma obliga sa dau bani pt datoriile fostilor chiriasi dar daca doresc sa il cumpar are si firma de intretinere pretentie la stingerea acestor datorii .
Buna ziua. Am primit un apartament cu o camera prin programul ANL in Iasi pt a sta in chirie ( de la primaria IASI departament locuinte ANL ) , iar peste un an as dori sa cumpar aceasta locuinta ( conform legii , se poate achizitiona dupa minim un an de la chirie ) . Problema este ca pt acest apartament sunt datorii la intretinere de 17000 lei aprox. Cum ma afecteaza pe mine ca nou chirias aceasta problema in relatia cu cei de la intretinere ( firma termo-service )? Aceste datorii sunt ale vechilor chiriasi. Multumesc !
Sarbatori fericite !
Răspuns la discuția SUCCESIUNE apartament
Buna seara. Foarte clar. Multumesc pentru lamuriri! Sarbatori fericite va doresc!
Răspuns la discuția SUCCESIUNE apartament
Buna seara. Multumesc pentru raspunsurile rapide , dar din nefericire neavand de a face cu termeni juridici nu prea am inteles mare lucru . Daca se poate cand aveti timp sa-mi raspundeti in termeni mai comuni , asa pe limbajul tuturor. Multumesc !
Buna seara.
Am ceva nelamuriri referitoare la succesiunea unui apartament cu 3 camere din Iasi, al socrilor mei.
Situatia este astfel : apartamentul cu 3 camere a fost cumparat de socrii mei , care au 4 copii.
Socrul meu a decedat , intre timp sotul meu s-a certat cu maicasa si ea l-a amenintat cu dezmostenirea.

O prima intrebare ar fi : soacra mea poate sa il dezmosteneasca pe sotul meu , astfel incat el sa nu primeasca nimic in urma vanzarii acestui apartament ( dupa decesul soacrei mele) ?

A 2 a intrebare ar fi : Cat este inca in viata , soacra mea poate ceda cu acte partea ei de apartament unuia dintre copii , sau celorlalti 3 , astfel incat la succesiune ( dupa decesul soacrei mele) sotului meu sa ii revina mai putin?

Multumesc !!
Multumesc mult! Nu mai stiam ca legi au aparut in ultima vreme! Seara buna!
Buna ziua.

Am datorii la un credit de nevoi personale fara garanti sau alte garantii si urmeaza sa primesc poprire pe conturile bancare.

Intrebarea mea este : poprirea va fi doar pe conturile in care eu sunt titular sau si pe conturile unde eu sunt imputernicita ? ( de exemplu sunt imputernicita pe conturile mamei mele, a fi si acesta poprit?).

Multumesc!
Buna ziua.
In 2010 am facut un credit la banca , si ultima rata am achitat-o in mai 2012,apoi nu am mai avut bani sa achit ratele (care erau de 495 lei/luna si mai am de achitat 16000 lei).
Nu am garantat cu nimic si nici cu un garant pentru suma primita.
Singura garantie: veniturile personale (creditul a fost de nevoi personale)
Singurul venit care il incasez in cont bancar este alocatia fetei mele.
Am primit somatii acasa pt plata si telefoane de la recuperatori pt achitarea datoriilor.(la care nu am raspuns).
Eu sunt imputernicita pe contul bancar al mamei mele (ea este titular de cont, nu a garantat pentru mine,nici nu avem aceeasi adresa sau nume ) , unde are cateva economii depuse.
La un moment dat cu siguranta voi primi poprire pe conturile bancare.
Intrebarea mea este: daca sunt doar imputernicita pe contul mamei mele, poprirea va fi si pe contul acesta?
Stiu ca alocatia nu se popreste. (e singurul cont bancar pe care eu sunt titular).
Multumesc!
Buna ziua.
Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz:
-parintii mei au divortat cand aveam 3 ani
-tata s-a recasatorit si a mai facut un copil;
-tata mai are o sora
- mai tarziu bunica de pe tata a decedat
-apoi bunicul vaduv, tata cu nevasta si sora tatei au cumparat un teren si o casa la tara,in contract de cumparare e specificat ca :bunicului ii revine 1/3 din valoare,matusii mele cu sotul ei tot 1/3,tatalui meu cu noua sotie tot 1/3.
-tata a decedat in urma cu 5 ani (era casatorit si are un baiat) si bunicul acum 2 ani
-mostenitori ai tatalui si bunicului meu acum ar fi: sora tatei cu sotul ei, vaduva tatei cu fratele meu vitreg-de pe tata si eu.
-vrem sa deschidem succesiunea si apoi sa vindem cu 150.000 lei totul
Intrebarea mea este : cat la valoarea de 150.000 ii revine fiecarui mostenitor?
cine plateste succesiunea? dar actele de vanzare cumparare catre noul proprietar care se fac la notar cine le plateste? Multumesc mult!